دوربین Sony A7R IV؛ غول خوش سیمای ژاپنی

کیفیت ساخت این دوربین بسیار بالاست

دوربین Sony A7R IV؛ غول خوش سیمای ژاپنی

دوربین Sony A7R IV همانطور که از کد مدل آن مشخص است چهارمین نسل از دوربین های سری A7R است. این رده را دوربین‌های فول-فریم بدون آینه‌ای تشکیل می‌دهند که از ماه اکتبر 2013 در بازار حضور فعال دارند. با شصت و یک میلیون پیکسل مؤثر در حسگر، این قدرتمند ترین دوربین بدون آینه تولید شده توسط سونی است که با سیستم فوکوس خودکار تصنعی و نامطلوب به بازار عرضه شده است؛ هرچند در دوربین Sony A7R IV برند سونی توانسته بهبودهای دستی بیشتری را ایجاد کرده و میل و رغبت کاربران برای استفاده از آن را تا حد زیادی افزایش دهد.

کیفیت ساخت این دوربین بسیار بالاست

 

امکانات

درون دوربین Sony A7R IV یک سنسور Exmor فول-فریم 61.0 مگاپیکسل آرمیده است. این سنسور یک سنسور با ساختار Front-end است که با چیپ پردازش تصویر BIONZ X سونی همگام شده است. با توجه به اعلام سونی، ترکیب چیپ با سنسور مذکور این امکان را برای عکاسان فراهم کرده تا با اکسپوژر پانزده برابر سوژه‌ها را شکار کنند. دوربین Sony A7R IV عکسبرداری با ده شات (فریم) بر ثانیه را برای کاربران خود به ارمغان آورده است. این تعداد عکس در هر ثانیه به صورت متوالی با فوکوس و اکسپوژر اتوماتیک قابل ایجاد هستند. اما چیزی که بیشتر اهمیت دارد این است که این سرعت در عکسبرداری به علت حجم بالای عکس‌های خروجی تنها برای هفت ثانیه در دسترس است؛ اگر بیش از هفت ثانیه خواهان عکسبرداری مداوم با سرعت 10 فریم بر ثانیه باشید این امکان مهیا نیست. این تعداد عکس متوالی برای هر کاربردی کافی به نظر می‌رسد هر چند اگر شما خواهان عکسبرداری مداوم در زمان بیشتری باشید می‌توانید ضمن کاهش کیفیت خروجی، حجم عکس های خروجی را کاهش دهید. این حرکت باعث می‌شود تا بتوانید سقف تعداد عکس های متوالی را به عدد دویست عکس و طول عکاسی مداوم را به بیست ثانیه برسانید. غیر از این امکان دیگری که دوربین Sony A7R IV پیش روی شما قرار داده است عکسبرداری با دقت و کیفیت بیشتر اما با سرعت هشت فریم در ثانیه است. این برای افرادی مناسب است که کیفیت را بر سرعت شات‌ها ترجیح می‌دهند. به علاوه دوربین Sony A7R IV از یک حسگر داخلی با رنج ایزو 100 تا 32000 برای هر دو مد عکس برداری و فیلم برداری استفاده می‌کند. اگر نیاز دارید می‌توانید در تنظیمات اضافی دستی این رنج ایزو را بازتر هم بکنید. حد نهایی این رقم از 50 تا 102400 است.

 

نمای کناری این دوربین

 

فوکوس اتوماتیک

از نسل سوم این دسته، سونی ترکیب حسگرهای با رزولوشن بالا با سیستم اتوفوکوس عالی خود را استارت زده است. در سیستم اتوفوکوس دوربین Sony A7R IV پانصد و شصت و هفت نقطه متمایز جهت شناسایی و ارزیابی تصویر به کار گرفته شده است؛ این یعنی 99.7 درصد ارتفاع و 74 درصد عرض تصاویر دریافتی توسط حسگر تحت پوشش این سیستم قرار دارد. در کنار این نقاط، شاهد 425 نقطه شناسایی کنتراست(تضاد) نیز هستیم. به علاوه در دوربین Sony A7R IV از یک مد انتخابی AF برای پوشش فضا استفاده شده است. در این مدت شما چندین مد متفاوت شامل عریض، AF Zone، مرکز، نقاط منعطف و نقاط گسترده منعطف در دسترس عکاسان حرفه‌ای قرار گرفته است. طبیعتاً سونی در این مدل به همین قانع نشده و تکنولوژی های دیگری مثل (Real-time Eye AF) را نیز برای کاربران حرفه‌ای خود به ارمغان آورده است. در این مد دوربین Sony A7R IV می‌تواند جوری تنظیم شود که چشم انسان یا حیوانات را شناسایی و کانون فوکوس خود قرار دهد؛ این خبر بسیار خوبی است اگر شما از عکاسان عروسی یا پرتره‌ها باشید. هرچند رزولوشن 61 مگاپیکسل برای عکاسی از عروسی می‌تواند توهین به توانایی‌های بسیار بالای این دوربین باشد!

 

تثبیت عکس

همانطور که ما از یک دوربین عکاسی سطح بالای بدون آینه انتظار داریم، دوربین Sony A7R IV از یک تثبیت‌کننده پنج محوره برای تثبیت تصاویر استفاده کرده است. این برای از بین بردن حرکات ناگهانی عکاسان در شرایط مختلف مناسب است. البته برای سرعت شاتر بسیار کند، قطعاً امکان تثبیت وجود ندارد اما در سرعت های نزدیک به نرمال این بخش از دوربین Sony A7R IV بی عیب و نقص عمل کرده است. اسم سیستم تثبیت کننده به کار رفته در دوربین Sony A7R IV به اختصار IBIS است که قابلیت (Pixel Shift Multi Shooting) را به آن اعطا کرده است. هنگامی که این قابلیت فعال است حسگر دوربین بین هر شات حرکت کرده و 16 شات متوالی را ممکن می‌سازد. تمام این 16 شات در یک همپوشانی با یکدیگر عکسی در نهایت تثبیت و کیفیت با 240 مگاپیکسل کیفیت را ایجاد خواهند کرد؛ با رزولوشن اعجاب‌انگیز 19008 در 12672 پیکسل! این افزونه کاملاً جذابی است هرچند با توجه به حجم بالای فایل‌های خروجی باید مراقب باشید که چه زمان و در چه موقعیتی به آن نیاز دارید وگرنه بحران کمبود فضا دامنگیر دیوایس شما خواهد شد.

 

کیفیت صفحه در سطح مناسبی است

 

ضبط فیلم

یک دوربین 61 مگاپیکسلی بیشتر دل عکاسان را برای شکار بیشترین جزئیات در عکس‌ها می‌رباید اما این روزها بسیاری از کاربران ضبط فیلم را هم معیار مهمی برای انتخاب خود قرار می‌دهند. سونی در مشخصات مربوط به ضبط فیلم دوربین Sony A7R IV نیز کم کاری نکرده است. دوربین Sony A7R IV قادر به ضبط ویدیو با کیفیت 4K است. نرخ حجم ویدیو تولیدی این دوربین کمی بالا بوده و معادل 100 مگابایت در ثانیه است و این عدد در مد 36mm تا حد 2.4 برابر خواهد شد اما در عین حال خروجی روان‌تر و طبیعی‌تری خواهید داشت.

ساخت و کاربری

اگرچه دوربین Sony A7R IV شباهت بسیار زیادی به نسل سوم خود دارد اما یک مقدار جذاب‌تر و راحت تر در دست می ایستد. با توجه به تجربه کار با دوربین Sony A7R IV ، ماندگاری و مقاومت در شرایط آب و هوایی مختلف در این دوربین بهبود یافته است. با داشتن لایه محافظ منگنزی در بخش بیرونی و فریم داخلی این دوربین در عین وزن کم مقاومت مثال زدنی دارد. سونی اثبات کرده است که عایق اطراف محافظ باتری، محافظ درگاه‌ها و لنز به خوبی با کلیت بدنه هماهنگ و همگام شده است. به علاوه درگاه حافظه جانبی نیز با یک عایق دو لایه و با مکانیزمی خاص پوشیده شده است؛ این یعنی حد نهایی نفوذ ناپذیری در شرایط مختلف آب و هوایی. ما چند شانس کوتاه برای بررسی و تست دوربین در شرایط آب و هوایی آلپ داشتم. در یک موقعیت خاص دوربین Sony A7R IV برای چندین ساعت زیر باران سنگین به کار گرفته شد. دوربین به عکسبرداری ادامه تا چند ساعت اما در نهایت با پیغام خطای قطع ارتباط یکی از قطعات جانبی شدیم. می‌شد که این پیام خطا را پاک کرد و به عکس گرفتن ادامه داد ولی پس از چند دقیقه تکرار این پیغام خطا دست و پا گیر می‌شد. پس از اینکه دوربین خشک شد به کارکرد نرمال خود بازگشت.

 

ارسال دیدگاه