دوربین Sony A7R IV؛ غول خوش سیمای ژاپنی/ قسمت دوم

سونی زبان طراحی شدیداً جذابی دارد

دوربین Sony A7R IV؛ غول خوش سیمای ژاپنی/ قسمت دوم

کنترل تغییرات و آپشن‌ها

سونی چند تفاوت شایان تقدیر در نحوه کار با دوربین Sony A7R IV در مقایسه با نسل سوم آن ایجاد کرده است. اصلی ترین تغییر، دکمه چند بخشی یا همان مینی جوی‌استیک کنترل کننده در پشت دوربین کلفت تر و بزرگتر شده است و این باعث می‌شود تا کار کردن با آن توسط انگشت شست راحت تر باشد. این برای تعیین محل نقطه AF توسط صفحه نیز بسیار راحت‌تر است. کلید روشن کردن AF نیز بزرگتر شده و طبیعتاً کاربری راحت‌تری دارد. ما همچنین از دیدن این که برای کلید اکسپوژر یک قفل مناسب تعبیه شده است بسیار خوشحال شدیم. این یعنی شما می‌توانید که انتخاب کنید آن را قفل یا آزاد کنید. این موضوع خبر خوبی است چون در نسل قبلی این دوربین، تنظیم اکسپوژر در شرایط مختلف می‌توانست به یک مشکل تبدیل شود. خبر بهتر این که فرصت های زیادی برای شخصی سازی بخش کنترل و کلیدهای دوربین Sony A7R IV در اختیار دارید؛ خبر شادی بخش دیگر این که در بخش منوی دوربین کاربرد هر کلید شفاف‌تر بیان شده و مشخص‌تر است.

بخشی از منوی این دوربین

 

منوی دوربین Sony A7R IV

منو های طراحی شده توسط سونی بخاطر طولانی و پیچیدگی زیاد سابقه خوبی ندارند. یک منوی طولانی و پر جزئیات با وجود انتخاب های زیاد و دست و پا گیز مشکلات متنوعی را برای کاربران به همراه دارد و این موضوع را بهتر درک خواهید کرد اگر خودتان تجربه کار با آن‌ها را داشته باشید. هرچند که ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا به انتخاب مدنظر خود در منو برسید اما طبیعتاً پس از یک مدت زمان خاص به آن عادت خواهید کرد. این که بتوانید با امکانات مختلفی بخش های متفاوت منو را شخصی سازی کنید و گزینه هایی که معمولاً استفاده می‌کنید را بیشتر در دسترس قرار دهید نیز امکان خوبی است. فشردن کلید Fn به شما کمک می‌کند تا از کاربرد ثانویه هر کلید مطلع شوید. این می‌توانست بسیار خوب باشد اگر از دو نوع منوی متفاوت برای منوی شخصی استفاده می‌شد که این موضوع معمولاً توسط تولید کنندگان مورد غفلت واقع شده است مگر در دوربین Fujifilm X-T4 که به این موضوع اهمیت داده شده است. اینکه تا بحال دوربینی با قابلیت شخصی سازی کامل منو عرضه نشده غافل‌گیر کننده است. ما فکر می‌کنیم که سونی کاندیدای برتری برای انجام این کار باشد هرچند این اتفاق در دوربین Sony A7R IV رخ نداده اما ممکن است که در نسل های بعدی این مورد اصلاح شده و شما بتوانید با کشیدن و جابجا کردن منوی دوربین خود را شخصی‌سازی کنید.

منظره‌یاب

در نسل سوم از یک منظره‌یاب OLED با ابعاد نیم اینچ استفاده شده که 3686400 نقطه نورانی را در دل خود جای داده و تصویر بسیار خوبی به کاربر ارائه خواهد داد. هرچند که سونی رزولوشن صفحه را در این نسل به 5760000 پیسکل مسلح شده است تفاوت در آن سطحی که باید چشم‌گیر نیست. این به آن معنی است که منظره‌یاب در دوربین Sony A7R IV عملکرد طبیعی‌تری خواهد داشته و دی عین حال نمایش جزئیات در اطراف تصویر را در تعداد بیشتر ممکن می‌سازد. منظره‌یاب در دوربین Sony A7R IV قابل تنظیم بر روی 60Fps یا 120Fps است. من به شخصه آپشن 120 فریم را ترجیح می‌دهم چون بیشترین سطح از طبیعی بودن دید را برای عکاسی از سوژه‌های در حال حرکت فراهم خواهد کرد. در این مد حرکت قدری روان‌تر خواهد بود.

صفحه

سونی در این نسل نیز همچون نسل قبلی استفاده از یک صفحه TFT با ابعاد سه اینچ را ترجیح داده است؛ در حالی که این تصمیم قدری ناامیدکننده است. زاویه دید مناسب است اگر در فرمت Landscape عکس بگیرید اما این موضوع در فرمت پرتره چندان خوشایند نیست. به علاه این که سونی به استفاده از این سطح از حساسیت کم در تاچ صفحه خود ادامه می‌دهد بشدت آزاردهنده است. شما می‌توانید با یک ضربه نقطه رأس AF راتعیین کنید خوب است اما شما در بخش منو یا سایر تنظیمات نمی‌توانید از تاچ و لمس صفحه کمک بگیرید. در حقیقت حتی ممکن نیست که با کشیدن به طرفین عکس های خود را نیز دیده و رد کنید. این به شما حسی از عقب‌ماندگی تکنولوژیک القا خواهد کرد. سونی در این بخش بشدت کم کاری پیشه کرده و این خیلی عجیب است.

عملکرد دوربین Sony A7R IV

با توجه به اینکه دوربین Sony A7R IV دارای یک حسگر توانمند 61 مگاپیکسل است شما را در نمایش جزئیات تصویر ناامید نخواهد کرد. هرچند که شما برای دریافت بهترین کیفیت خروجی باید استفاده از لنزهای با کیفیت را امتحان کنید اما در هر حال تثبیت‌کننده عکس با عملکرد خوبش، ایجاد عکس در هر حالی را تا حدود زیادی ممکن ساخته است. رنگ در دوربین Sony A7R IV به خوبی دریافت خواهد شد اما در موقعیت های مختلف بازی با اندازه و تغییر بالانس سفیدی عکس به شما در ایجاد تصویر بهتر کمک خواهد کرد. سیستم فوکوس خودکار نیز عملکرد بسیار خوبی دارد. در برخی موقعیت‌ها مثل ازدیاد لایه های نور خورشید در عکس یا ایجاد نور ناگهانی دچار اختلال جزئی خواهد شد اما این کاملاً مورد انتظار است. دوربین Sony A7R IV سریع و دقیق است اما گاهاً در رصد سوژه‌های در حال حرکت مشکلاتی وجود دارد. در بسیاری چارچوب‌ها استفاده از تنظیمات عریض دوربین در عکسبرداری از سوژه های متحرک مشکل ساز خواهد بود. در نهایت سیستم Eye AF عملکرد بسیار جذاب و هیجان‌انگیزی دارد. این به آن معنی است که شما در عکسبرداری نیازی نیست که نگرانی زیادی در مورد تمرکز بر سوژه‌های انسانی یا حیوانی داشته باشید.

 

این دوربین در کلاس خود در زمره بهترین هاست

 

کیفیت عکس

در حالی که دوربین Sony A7R IV جزئیات و سطح نویز را در حد معقولی نگاه می‌دارد می‌توان با رفتن به ایزو 12800 بدون هیچ استرسی به شکار لحظات بپردازید. معمولاً در سایر دوربین ها در این سرعت شاتر شاهد مشکلاتی مثل نامفهومی یا ایجاد نویز هستیم اما در دوربین Sony A7R IV این موضوع مشهود نیست.

کیفیت ویدیو

همانند بخش عکاسی ، عملکرد ویدیو دوربین Sony A7R IV در زمینه فیلم‌برداری نیز عالی است. شما می‌توانید مستقیماً نتایج خوبی با این دوربین در هنگام فیلم‌برداری حاصل کنید اما معمولاً برای دستیابی به خروجی بهتر می‌توان از مد S-Log کمک بگیرید.

حکم نهایی در مورد دوربین Sony A7R IV

سونی کیفیت این رده از دوربین های خود را در دوربین Sony A7R IV به شدت بهبود بخشیده است و با تمام این اوصاف دوربین Sony A7R IV در زمره بهترین‌ها قرار گرفته است. با داشتن 45 درصد پیکسل بیشتر دوربین Sony A7R IV توانسته حس عمیق‌تری از کیفیت و حرفه‌ای‌گری را برای کاربران خود فراهم کند. سونی همچنان با بهره گرفتن از AF خود توانسته در بین بهترین‌های این رده از دوربین ها قرار گیرد. در طیف گسترده‌ای از سوژه‌ها دوربین Sony A7R IV عملکرد خوبی دارد و در هر دو نوع مصارف تجاری یا شخصی کاربران خود را سربلند خواهد کرد. با اینکه دوربین Sony A7R IV نمی‌تواند انتخاب طبیعی افراد برای فیلم‌برداری باشد، اما همچنان در این زمینه هم با داشتن کیفیت 4K می‌تواند شایسته لقب قدرتمند باشد.

این مدل برای طیف وسیعی از کاربران مناسب است

 

مطالعه قسمت اول  

ارسال دیدگاه