همه سریال های مورد علاقه خود را تماشا کردهاید؟ در این مقاله بهترین برنامههای تلویزیونی درباره عکاسی در پلتفرمهای آنلاین مورد علاقه شما معرفی شده است.
اگر در حال حاضر مجبور هستید که در خانه بمانید احتمالاً همه سریال ها را تماشا کردهاید و به دنبال تماشای چیز دیگری هستید و با هزاران برنامهی تلویزیونی ارائه شده توسط سرویس های پخش در انتخاب آنها ناتوان میمانید. اما نگران نباشید. لازم نیست همهی پیش نمایش ها را تماشا کنید و بالاخره یکی را انتخاب کنید. ما در این مقاله بهترین برنامههای تلویزیونی با موضوع عکاسی و عکاسان را جمعآوری کرده ایم. از برنامههای تلویزیونی زنده گرفته تا مستندهای الهام بخش عکاسی. برخی از این برنامههای تلویزیونی عکاسی قدیمی اند و برخی جدید. بعضی از آنها رایگان هستند و برای تماشای بعضی دیگر مانند آمازون یا نتفلیکس باید هزینه ی اشتراک پرداخت کرد( البته تنوع برنامههای عکاسی بستگی به کشور و محدودهی مرزی دارد).
1.برنامهی “عکاس برتر” با نیگل بارکر:
عکاس مد و مدل پیشین نیگل بارکر بیشتر به عنوان داور در مسابقهی زنده “بهترین مدل بعدی آمریکا” معروف بود. سپس با ایجاد شکاف در بازار، او با فروشگاه دوربین آدوراما همکاری کرد تا مسابقه زنده خودش را با موضوع عکاسی آغاز کند.
این برنامهی عکاسی هم تقریبا شکل برنامهی “بهترین مدل بعدی آمریکا” است و هر هفته شرکت کنندگان با کارهای مختلفی مواجه می شوند و تعدادی از آن ها حذف می شوند. هر قسمت از این برنامهی عکاسی بر روی مبحث خاصی از عکاسی مانند پرتره ورزشی اکشن، مد یا منظره متمرکز شده است.
البته این برنامه چیز زیادی از عکاسی به شما یاد نمی دهد و بیشتر روی نمایش انسانی مسابقهی عکاسی تمرکز دارد.
2. برنامهی “استادان عکاسی” از شبکهی اسکای آرتس(Sky Arts):
یک برنامهی تلویزیونی زنده دیگر با موضوع عکاسی که با حضور 12 شرکت کننده از شبکه ی اسکای آرتس پخش می شود. برندهی این مسابقهی عکاسی سرنوشت ساز لقب بهترین عکاس جدید اروپا را کسب می کند و مبلغ صد و پنجاه هزار یورو را صاحب می شود.
میزبان این برنامهی عکاسی ایزابلا روسینی است و فرم برنامه مشخص است: رقابت های هفتگی و حذف هفتگی شرکت کنندگان در سه فصل. داوران این مسابقهی عکاسی هم از کلیو اوون بازیگر تا عکاس آمریکایی، استیو مک کوری در این برنامه حضور دارند.
شماری از عکاسان مشهور بین المللی نیز برای ارائه نظر خود از جمله الکس وب ، بروس گیلدن و دیوید لاچاپل در این برنامهی عکاسی هستند. بعضی از آنها هیچ شوخی با شرکتکنندگان ندارند!
اگرچه جای بحث دارد که آیا شرکت کنندگان در این مسابقه واقعا “بهترین عکاسان جدید اروپا” هستند ، اما این برنامهی تلویزیونی زنده خوب ساخته شده است تا نظرات جالب توجهی در مورد تجارت عکاسی در دنیای واقعی ارائه دهد.
3.برنامهی “داستانهای نور” (Tales of Light):
اگر به دنبال برنامهای می گردید که چالش برانگیز و آموزشی باشد ما به شما Tales of Light را معرفی میکنیم. در این برنامهی عکاسی استرالیایی که در اصل از شبکه ی نشنال جئوگرافی پخش شده است، چندین عکاس حرفهای به دور دنیا میروند و عکسهایی که گویای یک داستان هستند را شکار میکنند.
عکاسانی مانند دارن جو که در تونگا مشغول تصویربرداری از یک جفت نهنگ گوژپشت است یا سیمون لیستر در حال تهیهی مستند دربارهی کودکان فقیر و در خطر بنگلادش برای یونیسف، به همراه سفیر خیرخواه، اورلاندو بلووم.
4.برنامهی “ماجراجویی عکاسی حیات وحش”:
این برنامهی تلویزیونی با موضوع عکاسی حیات وحش تابحال جوایز زیادی را برنده شده است و پنجمین فصل از این برنامهی عکاسی در حال پخش است. میزبان آن، داگ گاردنر، عکاس حرفهای حیات وحش و طبیعت است. او در سراسر آمریکا سفر میکند و تصاویر شگفت انگیزی از طبیعت میگیرد.
با تصویربرداری از سوژههایی مانند شیر ماهی، خرس و گوزن شمالی در آلاسکا، تا آهوی کوهی دم سفید در تنسی بینندگان را به وجد میآورد. علاوه بر این، جنبه ی آموزشی این برنامهی عکاسی با تمرکز بر تکنیکها و نکات تصویربرداری به شما کمک میکند تا قدم بر جای پای گاردنر قرار دهید.
5.هری بنسون؛ تصاویر بی نظیر:
این مستند شرح زندگی حرفهای هری بنسون ، عکاس اسکاتلندی است که با عکس های برگزیدهی خود از گروه بیتلز، محمد علی کلی، مایکل جکسون و دیگر افراد مشهور شهرت جهانی کسب کرد.
بنابراین همانطور که انتظار دارید، تعداد زیادی از تصاویر ستارهها و نامهای مشهور در این قسمت از زندگی او وجود دارند اما این کل داستان نیست.
بنسون همچنین خود را یک روزنامه نگار جدی قلمداد کرد و Ku Klux Klan در دوران جنبش حقوق مدنی، همراهی کردن مارتین لوتر کینگ جونیور و گرفتن عکس های جنجالی از قاتل جان لنون ، مارک چاپمن را پوشش داد.
بنسون که یک داستان سرای بزرگ و یک هنرمند پیچیده است، همان اندازه جالب و خنده دار است که در تصاویر خود نشان میدهد. این مستند درجه یک خیلی به او کمک کرده است و در کل برنامهی عکاسی سرگرم کننده ای است.
7.دوفی؛ مردی که دههی شصت میلادی را به تصویر کشید:
این مستند بی بی سی روایتگر داستان عکاسی است به نام بیریان دوفی. او عکاس نمادینی است که به همراه دیوید بالی و ترنس دونووان به سه گانگی سیاه (Black Trinity) معروف بودند و تعریف لندن از آزادی جنسیتی دههی شصت میلادی را بیان میکردند.
دوفی بیشتر به همکاری با دیوید بووی در تصویربرداری برای سه آلبوم معروف بود. Aladdin Sane، Lodger و Scary Monsters.
کریس، پسر او نیز به توصیف جذاب شخصیتهای پنهان موجود در تصاویر می پردازد.
8. Everybody Street:
در این مستند به سنت عکاسی خیابانی در آمریکا پرداخته میشود. برخی فعالان این حوزه نیز در این برنامه حضور دارند. از جمله بروس دیویدسون، الیوت ارویت، جیل فریدمن، بروس گیلدن جول میروویتز و افراد دیگر.
این برنامه با دنبال کردن شکل هنر در بیش از نه قرن، به همراه نظردهی تاریخ شناسانی مانند مکس کزلوف و لوسانته، به هجوم احساسات، پشتکار شخصی و خطراتی که در پشت این حرفه پنهان شده اند می پردازد و توضیح می دهد که چرا نتیجهی کار برای آنها انقدر مهم است.
9. عکاسان نشنال جئوگرافی:
این برنامهی تلویزیونی قدیمی که از سال 1996 شروع به کار کرد ما را همراه با چند عکاس به پشت صحنهی آثار ثبت شده می برد. تمرکز این برنامه بر پاسخ دادن به این سوال است که “چطور میشود چنین تصاویری ثبت کرد؟!”
پاسخ شرکت کنندگان بسیار صادقانه و شفاف است و به کاوش همهی موارد می پردازد. از مشکلات کاغذبازی اداری(مانند اخذ ویزا) گرفته تا خطرات حیات وحش یا راهزنها. همچنین مبحثهای تلخی مانند گرسنگی در آفریقا یا اجبار به تنها زندگی کردن در مدت عکاسی در این برنامه مطرح می شوند.
شاید این برنامهی عکاسی کمی قدیمی بنظر برسد اما به اندازه ی برنامه های مدرن جذاب و چالش برانگیز است.
10. جهان عکاسی:
این هم یکی دیگر از برنامههای عکاسی آمریکایی رایگان است که ما را ترغیب به تماشا می کند. در گذشته این برنامهی عکاسی بصورت هفته ای نیم ساعت از شبکهی ABCبین سالهای 1985 تا 1991 پخش می شد. بیش از 175 قسمت از آن هم پخش شد که شامل بیش از 450 داستان بود. الان هم حدود 200 قسمت در یک شبکهی یوتیوب بارگذاری شده است.
در طول سه دههی اخیر عکاسی تغییر زیادی به خود دیده است ولی در مورد این برنامهی عکاسی، همهی موضوعات کاملا مرتبط به زمان ما هستند. این موضوعات در طیف گستردهای هستند که تماشای آن ها خالی از لطف نیست.
11.هوندروس:
این مستند روایتگر داستان کریس هوندروس، عکاسی است که در درگیری های لیبی در سال 2011 کشته شد. همچنین داستانهای پشت هر تصویر ثبت شده نیز در این مستند بیان می شوند.
یک واقعیت اساسی هم دربارهی عکاسی مورد توجه است. این واقعیت که عکاسی بدون خطر امکان ناپذیر است و قابلیت عکاسی در جنگ از راه دور وجود ندارد!
12.ساعت صفر:
این برنامه حول موضوع ظهور تکنولوژی دیجیتال در عکاسی شکل گرفته است و نظر افرادی که از دوربین های چاپ سریع استفاده می کنند درمورد این تکنولوژی پرسیده شده است. سپس به وقایع ماه فوریه 2008 میپردازد که شرکت تولیدکننده این دوربین ها قصد توقف تولید را داشت که در پی آن احساسات افراد زیادی را برانگیخت. همچنین تلاش گروه کوچکی برای زنده نگه داشتن سنت استفاده از دوربینهای چاپ سریع نیز بررسی شده است.
13. Gone Shootin:
این برنامهی تلویزیونی عکاسی زنده با اجرای جان مور و ریکی فلمینگ پخش میشود. در قسمت اول، پشت صحنهی پروژهی باکس آفیس که توسط جان مور برای تئاتر ملی اسکاتلند اجرا شده بود به نمایش گذاشته میشود. همچنین با دعوت کولین پریور، عکاس منظره، در ارتفاعات جنوبی به بحث در مورد این حرفه میپردازند. اگرچه برنامهی عکاسی جالبی است ولی تا حالا بیشتر از 8 قسمت آن ساخت و پخش نشده است.
14. تیرنی گیران(Tierney Gearon)؛ پروژهی مادر:
در سال 2001 ، تيرنی گیران، عكاس و رقصنده سابق ، توجه غلطي را به خود جلب كرد. او با به نمایش گذاشتن عكسهاي كودكان برهنه و ماسك زده خود در نمايشگاه “من يك دوربين هستم” در گالري Saatchi لندن ، مقامات را واداشت تا با اتهام پورنوگرافی كودك او را جریمه كنند.
این مستند عکاسی دلربا، شرح سه سال از زندگی او است که به جمعآوری یک سری تصاویر از مادرش پرداخته است. مادر او شیزوفرنیک و مبتلا به نوعی جنون است و در حومهی شمالی شهر نیویورک در نابسامانی زندگی میکند.
تقاطع هنر و خانواده شاید برای تماشا ناراحت کننده باشد ، اما مانند خود عکسهای گیرون، یک زیبایی جالب و خرابکارانه ای از این مستند پر جنب و جوش و پیچیده به وجود آمده است.
15.چکیده؛ هنر طراحی، قسمت هفتم(Abstract; The Art of Design):
این برنامهی عکاسی توسط ویراستار ارشد سابق مجلهی وایرد(Wired) ساخته شده است و شما را به پشت صحنهی طراحی و ساخت اشیا و محصولات در زمینههای مختلف میبرد. از جمله معماری، طراحی گرافیک، نگاره و حتی طراحی کفش. قسمت هفتم در واقع دگرگونی عکاسی و ختم کلام این رشته است!
موضوع آن پلاتو (Plato)، یک عکاس انگلیسی است که عکسهای بسیاری از رهبران جهان از جمله بیل کلینتون، جورج بوش، باراک اوباما، دونالد ترامپ، ولادیمیر پوتین و معمر قذافی گرفته است و داستانش بنظر جالب میرسد.
در این برنامه میفهمیم که چرا پلاتو از تصویربرداری دیجیتال دوری میکند و هنوز هم از فیلم عکاسی استفاده میکند. همچنین یاد میگیریم که چطور به عمق سوژهها میرود و از حد و مرز عکاسی عبور میکند تا در آخر با روحیاتش با روحیات سوژه ترکیب شود، یا چرا همیشه لازم میداند تا در طول کار موضع بگیرد. بنظر به سختی میتوان از کنار این مستند گذشت.
16.مستند برنامهی “در تعقیب یخ” (Chasing Ice):
در این مستند، جیمز بالوگ، عکاس نشنال جئوگرافی که زمانی مخالف نظریهی تغییرات آب و هوایی بود در یک تایم لپس، تصاویری از تغییر شکل یخچالهای قطبی را ثبت کرده است. این برنامه بخشی از یک پروژه به نام Extreme Ice Survey است.
این مستند از صحنههایی مانند لحظهی فرو ریختن و دو تکه شدن یک یخچال در گرینلند تشکیل شده که حدود 75 دقیقه طول کشیده است. این طولانی ترین صحنهی ضبط شده بر روی یک فیلم عکاسی است که جیمز بالوگ آن را به دو تکه شدن یک شهر تشبیه میکند.
به همان اندازه که از دید حرفهی عکاسی این مستند ما را ترغیب به تماشای آن میکند، خصوصیات و نمایش انسانی این سفر شگفت انگیز هم برای ما لذت بخش خواهد بود.
17.مینی سریال “مبارزه” (Conflict):
در این مینی سریال، شش عکاس مبارز در زمان های ناآرامی و جنگ تجربهی تصویربرداری از بی رحمی جنگ و دیگر جلوههای خشونت را به نمایش میگذارند.
در فصل اول عکاسانی مانند پیت مولر، جوا سیلوا، دونا فراتو، نیکول تونگ، رابین هاموند و اروس هوگلند حضور دارند. داستانهایی که روایت میکنند متفاوت اند ولی همهی آنها یک هدف مشترک دارند. با مشاهداتی که آنها از شرایط زمان جنگ دارند، همهی آن ها آرزوی صلح انسانها را در ذهن میپرورند.
اگرچه تصاویر ثبت شده اکثرا دل آزار و خشن هستند ولی این سریال بسیار برای تماشاگر جذاب است. همچنین این عکاسان قصد دارند به طور دقیقی ما را با علت اصلی تصویربرداری از این شرایط ناخوشایند جنگ آشنا کنند .
18.جیم؛ داستان جیمز فولی:
این مستند عکاسی روایت کنندهی داستان جیمز فولی، عکاس و روزنامه نگار فقید آمریکایی است که به قصد عکاسی از وقایع جنگ به سوریه رفت و توسط حکومت اسلامی دستگیر و کشته شد.
موضوع این مستند عکاسی نیز بسیار دلخراش است. البته بخشی از تصاویر این داستان که توسط قاتل او هنگام سربریدن فولی گرفته شده است در این مستند گنجانده نشده است.
بخش مثبت این مستند عکاسی دربارهی داستان ربوده شدن او در لیبی، بازگشت او به آمریکا و تمایل او به ادامهی شغل خطرناک خود در سوریه با قدرتی بیش از پیش است.
19.حس پنجم؛ قسمت دوم:
هارلی ویر عکاسی است که برای تعداد زیادی از افراد مشهور عرصهی مد و فشن کمپین عکاسی راه انداخته است. آثار او هم در مجلههایی مانند Dazed، پاپ و بریتیش ووگ منتشر شده اند.
در این پنج سری از فیلم های کوتاه، که با همکاری i-D و Chanel No.5 ساخته شده اند، او از پنج خانم جوان در پنج شهر مختلف عکاسی میکند.
در این قسمت او به ملاقات مومو اوکابه، عکاس ژاپنی میرود و تصاویر رنگی از ژاپن، که توسط او ثبت شده اند را نمایش می دهد. همچنین ما به ملاقات سوژههای آلبوم عکس او می رویم که تغییر جنسیت آنها قبلا در کافه ها و خیابان های پشتی شینجوکو در صحنه هایی کاملا شاد ضبط و پخش شده بود.
Reference: digitalcameraworld ، wikipedia