راهنمای خرید دوربین عکاسی

راهنمای خرید دوربین عکاسی

خرید دوربین عکاسی برای اولین بار جزء کار های هیجان انگیز می باشد مخصوصا اگر تجربه ای در این کار نداشته باشید ممکن است با دیدن آن همه حروف و اعداد روی دوربین سردرگم شوید. در این مقاله ما اطلاعات جامعی درباره ی دوربین های مختلف به شما می دهیم که مناسب ترین دوربین خود را پیدا کنید. در خرید دوربین دو نکته بسیار مهم  وجود دارد که اولین مورد این است دوربین شما باید کاملا متناسب با نیاز شما باشد و نکته ی بعدی که نقش تعیین کننده ای در خرید دوربین دارد، بودجه ای است که شما دارید.

 شما نیاز به چه دوربینی دارید؟


امروزه با بالا رفتن کیفیت دوربین های گوشی، بسیاری از نیاز های شما بدون خرید دوربین عکاسی رفع می شود. که شما برای ثبت لحظات، با کیفیت بالا می توانید از دوربین تلفن خود استفاده کنید. شما می توانید با دوبین گوشی، عکسی با کیفیت 12 مگاپیکسل بگیرید و حتی در اندازه های 4*8  و8*6  چاپ کنید.

 

خرید دوربین عکاسی

 

نقاط ضعف دوربین های گوشی

یکی از ضعف هایی که دوربین های گوشی دارد سایز سنسور کوچک آن ها است که باعث می شود با دوربین های گوشی نتوانید در فضا های با نور کم عکاسی کنید. و همچنین قابلیت زوم اپتیکال پایین باعث شده که کار کردن با دوربین های گوشی عکاسان را محدود کند.

نکاتی که در خرید دوربین عکاسی باید به آن توجه کنید


مگاپیکسل

معمولا با یک عدد روی دوربین ها نشان داده می شود که تراکم پیکسلی یک عکس را نشان می دهد. که هر چه ما مگاپیکسل بیشتری داشته باشیم امکان زوم دیجیتالی بیشتری داریم در دوربین هایی که مگاپیکسل آن ها بالا است، حداقل افت کیفیت تصویر داریم

اندازه ی سنسور

یکی از ویژگی های مهم در دوربین های عکاسی اندازه ی سنسور آن است. که در کیفیت و قیمت دوربین ها بسیار تاثیر گذار است.
در کل دو نوع سایز سنسور داریم یکی در دوربین های فول فریم و دسته ی دوم درکراپ سنسور استفاده می شود. در فول فریم ابعاد دقیقا ابعاده نگاتیو ۳۵ متری است که در دوربین های آنالوگ وجو دارد. اما در دوربین های کراپ سنسور، سنسوردر ابعاد کوچکتری است. علاوه بر اندازه، یک تفاوت خیلی مهمی که دارند این است که در دوربین های فول فریم که اندازه ی سنسور بزرگ تر است زاویه دیده بازتری دارد یعنی این که اگر شما با یک فاصله و لنز مشخص با دوربین فول فریم عکاسی کنید زاویه دید بیشتری نسبت به دوربین های کراپ سنسور دارید. یکی دیگر از مزیت های دوربین فول فریم نور دهی بهتر آن است که توانایی عکاسی در شرایط کم نور با کیفیت عالی را ایجاد می کند.
دوربین های کراپ سنسور دوربین های نیمه حرفه ای محسوب می شوند. لنز هایی که در دوربین های کراپ سنسور استفاده می شوند در دوربین های فول فریم مورد استفاده نیستند. ولی بر عکس این موضوع کاملا برقرار است.

قابلیت فیلمبرداری

قابلیتی که به تازگی به دوربین های عکاسی اضافه شده قابلیت فیلمبرداری است. ویژگی که در مورد فیلمبرداری مورد توجه است کیفیت فیلم برداری می باشد ، که به صورت HD ، 4K که معادل همان پیکسل در عکاسی بیان می شود . نکته دیگه که در دوربین هایی که قابلیت فیلم برداری دارند مهم است، فریم ریت است که نرخ تصویر برداری است که هر چه عدد آن بزرگتر باشد امکان اسلوموشن کردن داریم. کمترین فرم ریت 24  و بیشترین آن ۱۲۰ فرم ریت است که در دوربین های DSLR وجود دارد که ما در این دوربین ها اسلوموشن بهتری داریم.

لنز

لنز ها به دو دسته تقسیم می شوند مثل لنز هایی که فاصله کانونی آن ها ثابت است که به اصطلاح به آن ها لنز های فیکس می گویند و لنز ها با فاصله کانونی متحرک که دارای حلقه ی زوم می باشند. که در ساخت آن ها از چندین عدسی مختلف استفاده شده. که این امکان را می دهد که با تغییر جابه جایی که بین فاصله ی عدسی ها ایجاد می شوند ما می توانیم تصاویر را به صورت ابتیکال زوم یا زوم بک کنیم. که در لنز های فیکس ما این قابلیت را نداریم، چون معمولا در ساختار آن ها از دو عدسی بیشتر استفاده نشده، ولی لنز های فیکس دارای کیفیت بهتری هستند و قیمت بالاتری دارد به دلیل اینکه اگر ما چندین عدسی در ساختار لنز داشته باشیم هر بار که نور از عدسی ها عبور می کند دچار افت کیفیت می شود. و اگر عکس های این دو لنز را با هم مقایسه کنیم می بینیم که تصاویری که لنز متحرک گرفته شده کدر تر هستند. افرادی که به طور حرفه ای عکس برداری می کنند از لنز های ثابت استفاده می کنند چون کار کردن آن برای عکاسان اماتور کمی سخت است چون امکان زوم و زوم بک ندارد باید خود عکاس کاردبندی کند و فاصله ی مناسب را پیدا کند.

فوکوس و فاصله کانونی

فوکوس به معنای این است که تصویر ما حداکثر فوکوس را داشته باشد. که سیستم فوکوس در دوربین ها به دو صورت  اتوماتیک AF و دستی MA می باشند. که در دوربین های حرفه ای و نیمه حرفه ای سیستم فوکوس به صورت دستی می باشند.
بهترین توضیحی که می شود درباره ی فاصله ی کانونی داد این است که واحد اندازه گیری فاصله بر حسب میلی متر است. که ۵۰ میلی متر در آن دقیقا فاصله کانونی چشم ما است. یعنی اگر شما عکسی با این فاصله کانونی بگیرید که فاصله کانونی در آن ۵۰ میلی متر باشد دقیقا همان حسی که با چشم به سوژه نگاه می کنید به عکس دارید، به همین دلیل به این لنز، لنز نرمال می گویند. که اگر از ۵۰ میلی متر کمتر باشد لنز های واید به وجود می آید که از فاصله ی واقعی که بین سوژه و دوربین زیاد تر است  به طبع اعدد بالای ۵۰ فاصله واقعی بین سوژه و دوربین را نزدیک تر نشان می دهد.

طراحی و بدنه لنز

یکی از ویژگی هایی که یک دوربین باید داشته باشد راحتی آن است. دوربینی که می خواهید با آن عکاسی کنید  باید طوری باشد که توی دستتان احساس راحتی کنید چون اگر اینگونه نباشد نمی توانید عکس های حرفه ای بگیرید. و وزن و اندازه ی دوربین بسیار مهم است. دوربین های سبک و کوچک معمولا طرافداران بیشتری دارند و محبوب تر هستند.

تنظیمات دستی دوربین

این که شما بتوانید دوربین خودتون را تنظیم کنید یک قابلیت مهم است که بیشتر در دوربین های DSLR و دوربین های بدون آینه دیده می شود. در تنظیمات دستی شما سه ویژگی مهم مثل دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو می توانید به صورت دلخواه تنظیم کنید و عکس دلخواه خودتون را بگیرید. حالت دستی در دوربین ها با حرفM نمایش داده می شود. دوربین هایی که به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تنظیم می شوند بیشتر برای افراد مبتدی است که به تازگی شروع به عکاسی کردند ولی افرادی که به صورت حرفه ای این کار را انجام می دهند ترجیح می دهند که دوربین را به صورت دستی تنظیم کنند.

 

خرید دوربین عکاسی

 

ویژگی های فرعی


ویژگی های فرعی در واقع ویژگی هایی هستند که به تازگی برای بالا بردن جذابیت به دوربین ها اضافه شده و ویژگی هایی نیست که برای خرید دوربین در وحله اول به آن ها توجه کنید این ویژگی برای عکاسان ممکن است سرگرم کننده باشند اما در انتخاب  خرید دوربین عکاسی قطعا تاثیر گذار نیست.

  • ضبط صدا

ضبط صدا معمولا برای دوربین هایی که قابلیت فیلم برداری دارند مورد استفاده قرار می گیرد و در دوربین های پیشرفته مثل دوربین های DSLR  و بدون آینه کیفیت ضبط صدا بیشتر است.

  • اتصال به وای فای

اتصال به اینترنت می تواند یک ویژگی بسیار جالب برای دوربین هایتان باشد که می توانید با اتصال به اینترنت اپلیکیشن های موبایل را دانلود کنید که بتوانید با گوشی تون مثلا دکمه شاتر را فشار دهید.

  • منظره یاب

با کمک تنظیمات دوربین می توانید یک تصویر الکتریکی از منظره ثابت خود داشته باشید.

  • فریم بر ثانیه

تعداد عکس های که دوربین در یک ثانیه می تواند بگیرد فرم بر ثانیه دوربین می گویند و هر چه این عدد بزرگتر باشد شما می توانید از صحنه های ورزشی به راحتی عکس بگیرد.

  • تمیز کردن اتوماتیک سنسور

به وسیله ی یک لرزاننده می توان سنسور دوربین که ممکن است گرد و غبار روی آن قرار گرفته باشد را تمیز کند این قابلیت بسیار مفید بوده ولی بهتر است همیشه فقط از این ویژگی برای تمیز کردن استفاده نکنید.

انواع دوربین


دوربین های کامپکت

خرید دوربین های کامپکت یا دوربین های خونگی قبل از این که دوربین های گوشی اینقدر حرفه ای نشده بودن منطقی بود. البته دوربین های کامپکت به دو گروه ساده و پیشرفته تقسیم می شوند خرید دوربین ها ی کامپکت ساده تفاوت چندانی با دوربین های موبایل ندارد. چون قابلیت تعویض لنز ندارند اصول کسانی به سراغ این دوربینها می آیند که فقط برای ثبت لحظات از آن ها استفاده می کنند در سری جدید این دوربین قابلیت فیلم برداری هم اضافه شده است و نکته مثبت این دوربین این است که بسیار سبک و کوچک است و حتی در جیب شما هم جا می شوند و می توانید هر کجا که هستید همراهمتان داشته باشید.

دوربین های DSLR

دوربین های DSLR جزء دوربین های حرفه ای برای افراد حرفه ای است وقتی شما بوجه ی بیشتری برای خرید دوربین دارید قطعا به دوربین های DSLR‌ فکر می کنید این دوربین از دو قسمت تشکیل شده است. قسمتی از آن بدنه و قسمت دیگر آن لنز است که برای عکاسی به هر دو آن ها با هم نیاز دارید. تنظیمات این دوربین قابلیت بیشتر و کیفیت بالاتری  دارد و چون لنز از بدنه جدا می شود این قابلیت به شما می دهد که بتوانید از بهترین لنز ها استفاده کنید. نکته مهمی در دوربین DSLA باعث کیفیت عکس شما می شود اندازه سنسور است که هر چقدر اندازه ی آن بزرگتر باشد عکسی با کیفیت بهتر داریم وقتی شما با دوربین فول فریم DSLR عکاسی می کنید دیده بسیار باز تری دارید.

دوربین های بودن آینه

در واقع دوبین های  DSLR بدون آینه هستند که عمومیت این دوربین رفته رفته بیشتر می شود و این دوربین هم قابلیت تعویض لنز  را دارد. لنز های که در دوربین های DSLR و بدن آیینه استفاده می شوند کاملا یکسان هستند و مزیتی که دوربین های آینه ای دارد این است که اندازه آن کوچک تر و سبک تر از DSLR  ها هست ولی به علتی که سنسور ها در این دوبین کوچیک تر است شما زمانی می خواهید در عمق میدان بیشتر و یا در نور کم عکاسی کنید در این زمینه دوربین های SDLR در اولویت قرار می گیرند.

دوربین های اکشن کمرا

دوربین های اکشن کمرا بیشتر برای افرادی که از صحنه های ورزشی عکاسی می کنند مناسب است.  به دلیل نوع عکاسی که با این دوربین می شود دارای لرزشگر بسیار قوی و همچنین ضد آب می باشد یعنی شما می تونید با این دوربین به عمق ۱۰ متری زیر آب بروید و عکاسی کنید. سرعت شات در این دوربین بسیار بالا است که هیچ لحظه ای را از دست ندهد. معروف ترین دوربین های اکشن متعلق به شرکت GOPRO است که سریع ۶ و ۷ آن از جدید ترین ورژن های این دوربین است. البته شرکت سونی هم دوربین های اکشن  با کیفیت تولید می کند.

برند های معروف دوربین


خرید دوربین عکاسی

کانن و نیکون

هر دو این شرکت ها در تولید دوربین، مخصوصا دوربین های DSLR ابر قدرت هستند و به صورت مطمئن نمی توانیم بگوییم کدام بر دیگری برتری دارد و هر کدام در یک زمینه قدرتمند هستند. به طور کلی کانن 44% بازار را به خود اختصاص داده و ۳۰٪ آن هم متعلق به شرکت نیکون می باشد. نقاط قوت دوربین های کانن این است که لنز های با کیفیت تری قابلیت نصب روی دوربین های کانن دارند و همچنین تجهیزات جانبی بهتری دارد. . اگر دنبال کیفیت ساخت بهتر و فوکوس دقیق تر هستید باید سراغ دوربین های نیکون بروید. و در جایی که نیکون برنده میدان می شود در فیلم برداری است.

سونی  و برند های دیگر

سونی sony camera پیشرفت بسیار خوبی در زمینه تولید دوربین کرده است و ایده های جدید در دوربین های خود ارائه  می دهد که الان یک رقیب برای شرکت های معروف محسوب می شود. در دوربین های که لنز از بدنه جدا می شوند و شما می توانید لنز های با کیفیت روی دوربین های خود نصب کنید برند دوربین خیلی امره ضروری ای نیست که به آن توجه کنید اینتخاب لنز و دوربین کاملا شخصی و سلیقه ای است.

از جمله دوربین های موجو در فروشگاه مهرانی کم :

دوربین دیجیتال کانن مدل Canon 6D Mark II به‌همراه لنز EF 24-105mm f/4L IS II USM

دوربین دیجیتال نیکون مدل D5300+ lens kit 18-55 VR II

درحقیقت شما باید با در نظر گرفتن  نیاز هایی که دارید دوربین مناسب خودتون را پیدا کنید در هر صورت به دنیای عکاسی خوش آمدید.

ارسال دیدگاه