کسب درآمد از عکاسی: بررسی بازار کار شغل عکاسی در ایران

کسب درآمد از عکاسی

کسب درآمد از عکاسی در دنیای مدرن تبدیل به یکی از شغل های پولساز و پرطرفدار شده است که با داشتن یک دوربین حرفه ای می‌توانید تصاویری با کیفیت و هنری را خلق کنید و از آن کسب درآمد داشته باشد.

در این مقاله از مهرانی کم به بررسی فرصت‌ های شغلی مختلف مربوط به عکاسی، راه‌های کسب درآمد از عکاسی، عوامل موثر بر میزان درآمد از شغل عکاسی، چالش‌های این کار و در نهایت چند نکته که برای موفقیت در کار عکاسی و فیلمبرداری به آن نیاز است را به صورت کامل توضیح خواهیم داد. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.

فرصت های شغلی عکاسی در ایران

فرصت های شغلی عکاسی در ایران

هنر عکاسی در ایران از زمان قاجار تا کنون مورد استقبال زیادی قرار گرفته و با پیشرفت فناوری و اینترنت، هم بعنوان هنر و شغل جایگاه خوبی کسب کرده است. در ادامه به معرفی مهمترین و شناخته شده‌ترین موقعیت‌های شغلی میپردازیم که امکان فعالیت در آنها در ایران وجود داشته و از درآمد خوبی برخوردارند.

  • عکاسی تبلیغاتی: یکی از مهم ترین و پرطرفدارترین شاخه که به عکاسی از محصولات، خدمات و برندی خاص میپردازد. این نوع عکاسی برای بازاریابی و تبلیغات استفاده میشود و هدف آن معرفی یک کسب و کار خاص و محصولات و خدمات آن به منظور برندینگ و فروش است. از کارهای مختلفی که در این این شاخه از عکاسی انجام میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد: عکاسی با جزئیات دقیق از کالاها و محصولات، عکاسی از محیط‌ها و فرآیندهای خدماتی و تیم‌های کاری. عکاسان در این زمینه میتوانند بصورت فریلنسر یا در شرکت‌های تجاری، استودیوهای عکاسی و آژانس‌های تبلیغاتی مشغول به ‌کار شوند.
  • عکاسی خبری: از دیگر شاخه‌های مهم و برخوردار، عکاسی خبری برای رسانه‌ها و خبرگزاری‌هاست. این نوع عکاسی برای بیان داستان‌ها، خبرها و رویدادها به‌کار میروود. از کارهای مختلفی که در این شاخه از عکاسی انجام میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد: عکاسی از زندگی روزمره، رویدادهای مختلف سیاسی و اجتماعی، حوادث طبیعی و بحران‌های انسانی، رویدادهای فرهنگی و ورزشی و علمی. عکاسان در این زمینه میتوانند بصورت فریلنسر یا در خبرگزاری‌ها، محیط‌های علمی و آموزشی، مطبوعات، آژانس‌های عکاسی و رسانه‌های اجتماعی فعالیت کنند.
  • عکاسی پرتره: به سادگی به عکاسی از انسان میپردازد تا ویژگی‌های ظاهری و شخصیت و احساسات او را به نمایش بگذارد. پرتره‌های فردی و خانوادگی، پرسنلی و هنری از انواع آن هستند و میتواند در محیط‌های مختلف مانند استودیو، خیابان، طبیعت، محیط روزمره و… انجام شوند. عکاسان در این زمینه میتوانند بصورت فریلنسر یا در استودیوهای عکاسی، مؤسسات هنری، شبکه‌های اجتماعی و مطبوعات مشغول شوند.
  • عکاسی رویداد: این شاخه از عکاسی بر انواع رویدادهای انسانی تمرکز دارد؛ مکانی خاص با آدم‌هایی که به منظوری خاص دورهم جمع شده‌اند. عکاسی و فیلمبرداری از مراسمات عروسی و میهمانی‌ها، نمایشگاه‌ها و همایش‌ها، جشنواره‌ها، انواع رویدادهای هنری و ورزشی، مراسمات یادبود و بزرگداشت، سمینارها وکنفرانس‌ها و… از انواع این حوزه هستند. عکاسان در این زمینه میتوانند بصورت فریلنسر یا در شبکه‌های اجتماعی، استودیوهای عکاسی، سازما‌ن‌های فرهنگی و… کار کنند.
  • عکاسی هنری:‌ ثبت تصاویر زیبای انتزاعی و فرای واقعیت با ابتکار و خلاقیت شاید بهترین تعریف برای این زیرمجموعه از عکاسی باشد. احساسات و افکار عکاس در این نوع از هنر اهمیت ویژه‌ای دارد. عکاسان در این زمینه میتوانند برای کار بصورت فریلنسر یا در شبکه‌های اجتماعی، استودیوهای عکاسی، گالری‌ها و نمایشگاه‌ها یا در مطبوعات و رسانه‌های هنری اقدام کنند.
  • عکاسی طبیعت: از جذاب‌ترین و زیباترین شاخه‌های این هنر است. عکاسی از طبیعت، حیوانات و گیاهان و هرآنچه المان‌های انسانی ندارد. هدف از این عکاسی میتواند علمی و آموزشی یا صرفا به تصویر کشیدن زیبایی‌های طبیعت باشد. عکاسان در این زمینه میتوانند بصورت فریلنسر یا در شبکه‌های اجتماعی، سازمان‌های محیط زیستی، مطبوعات و رسانه ‌ها و گالری‌ها مشغول به ‌کار شوند.

نکته: اگر قصد دارید از عکاسی کسب درآمد داشته باشید، قطعا نیازمند یک دوربین حرفه ای هستید که دوربین عکاسی دست دوم فروشگاه مهرانی کم می‌تواند بهترین گزینه برای شروع باشد.

راه‌های دیگر کسب درآمد از عکاسی در ایران

برای کسب درآمد از عکاسی، روش‌های دیگر متنوع و به‌روز وجود دارد که در ادامه به برخی از آنان میپردازیم:

  • فروش عکس ها بصورت چاپی یا دیجیتالی: شما میتوانید آثار خود را در سایت‌های ایرانی و خارجی، یا در انواع قالب‌ها و روی کالاهای مختلف چاپ کرده و به فروش برسانید.
  • تدریس عکاسی: برگزاری کلاس‌ها و ورکشاپ‌های آنلاین یا فیزیکی، از راه‌های دیگر کسب درآمد است که اگر حرفه‌ای بوده و به تدریس علاقه‌مند باشید، میتوانید از آن استفاده کنید.
  • تولید محتوا در پلتفرم‌های مختلف: با تولید محتوای تصویری، تبلیغاتی یا آموزشی در صفحه‌های شخصی خود یا دیگران کسب درآمد کنید.
  • ادیت و روتوش عکس‌ها: با تسلط بر نرم‌افزارهای ادیت عکس و ویدیو، میتوانید بصورت فریلنسری در همین زمینه کار کنید. حتی میتوانید تنظیمات پیش‌فرض، قالب ها و فیلترهایی که ساختید را به فروش بگذارید.

عوامل موثر بر میزان درآمد از عکاسی

عوامل موثر بر میزان درآمد از عکاسی

بدیهی است که میزان درآمد در مشاغل مختلف از جمله عکاسی، علاوه بر ماهیت آن شغل، به فاکتورهای دیگری نیز بستگی دارد. بیاید بیشتر به این موضوع بپردازیم، چرا که عوامل جانبی به اندازه یافتن پوزیشن شغلی مناسب، اهمیت دارند.

  • موقعیت جغرافیایی: عکاسی در کشور ایران و کسب درآمد از آن میتواند به دلایل مختلف، با محدودیت‌هایی روبه‌رو باشد. بعنوان مثال محدودیت در دسترسی به منابع آموزشی بین‌المللی، بازار بین‌المللی و پرداخت‌های ارزی، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت آزاد، محدودیت‌های مذهبی و فرهنگی، نبود حق کپی‌رایت، کمبود حمایت های مالی و آموزشی، مشکلات اقتصادی و بازار محدود.
  • میزان تخصص و مهارت: طبیعی است هرچه میزان مهارت شما در عکاسی بالاتر باشد، تسلط بیشتری بر نرم‌افزارهای مربوطه و تکینکهای آن داشته و خلاقیت و ابتکار بیشتری داشته باشید، قیمت کارها و خدمات شما بالاتر خواهد بود.
  • میزان تجهیزات فنی: تجهیزات حرفه‌ای، کیفیت کار شما را بالا برده و آپشن‌های بهتری در اختیار شما قرار میدهد. بر اساس میزان تخصصی بودن کارهایتان، درآمدتان هم افزایش خواهد یافت.
  • شبکه ارتباطی: مانند هر حوزه دیگری، ارتباطات قوی در این شغل از عوامل کلیدی برای کسب درآمد و موفقیت بیشتر محصوب میشود. همکاری با برندها و کسب و کارهای مطرح، اینفلوئنسرها، هنرمندان و به طور کلی کسانی که میتوانند در حوزه کار شما کمک‌کننده باشند، برای رشد شغلی و درآمد بسیار مؤثر است.
  • سابقه کار: سابقه کاری زیاد شما، نمونه کارهای موفق و میزان شهرتتان در این زمینه به درآمد بالاتر منجر خواهد شد.

نتیجه گیری

شغل عکاسی در ایران اگرچه با محدودیت‌هایی روبه‌رو است، ولی همچنان از جمله مهارت‌هایی است که بازار کار بسیار خوبی داشته و همچنان هم در حال رشد است. همانطور که بررسی کردیم، فرصت‌های کسب درآمد از این هنر بسیار متنوع و زیاد بوده و علاقه‌مندان میتوانند با کسب دانش، مهارت و تخصص بیشتر در این زمینه، از پتانسیل‌ بالای اقتصادی آن استفاده کنند. توصیه نهایی برای موفقیت و کسب درآمد بیشتر در این شغل این است که دانش و مهارت خود را افزایش داده و به روز نگه دارید، ذهن خلاق پرورش دهید و از فعالیت منظم در شبکه‌های اجتماعی و قدرت دیجیتال مارکتینگ غافل نشوید.

مصطفی مهرانی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *