آیا برای خرید دوربین های فول فریم کانن نیاز به راهنمایی دارید شک نکنید که با مطالعه ی این مقاله اطلاعات لازم را برای خرید این دوربین ها پیدا خواهید کرد .
دوربین های فول فریم این روز ها دوباره محبوب شده اند. با وارد بازار شدن دوربین های فول فریم بدون آینه کانن و نیکون به بازار ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که این دوربین ها چه مزیت ها و معایبی دارند ؟ در واقع می توان گفت دوربین های فول فریم خیلی جدید نیستند و قبلا هم نمونه هایی از آن ها در بازار موجود بوده است . نکته ای که در مورد این دوربین ها لازم به ذکر است این است که این دوربین ها به نسبت دوربین های بدون آینه سونی سنسور های بزرگتری دارند که نه نیکون و نه کانن فعلا تصمیمی به تغییر این ویژگی ندارند . با این وجود آیا خرید دوربین های فول فریم کانن یا نیکون خریده معقولانه ای به نظر میرسد ؟ و به طور کلی آیا نیاز به خرید دوربین های فول فریم داریم ؟
دوربین فول فریم چیست ؟
فریم همان سنسور است و دوریبن های فول فریم یعنی سنسور در ابعاد کامل و بزرگ.
دوربین های فول فریم از سنسوری با ابعاد معادل 35 میلی متر ((36*24mm استفاده می کنند، که این روز ها طرفدار و فروش بالایی پیدا کرده است . دوربین های فول فریم معمولا در دوربین های DSLR و در دوربین های بدون آینه یافت می شوند . این دورربین ها دارای دارای لنز قابل تعویض هستند که توسط کاسان حرفه ای و مبتدی استفاده می شوند و از حدود قیمت 2.000 دلار تا به بالا در بازار موجود می باشند . البته مدل های قدیمی آن ها را می توانید با قیمت های پایین تری تهیه کنید .
زمانی که دوربین های فول فریم را با باقی دوربین های کوچکتر با بودجه ی مناسب مانند دوربین های APS-C و Micro Four Thirds مقایسه می کنید این دوربین ها سنگین تر حجیم تر و گران تر هستند . حتی دوربین های بدون آینه تمام فریم که جعبه آینه ی بزرگ دورن آن ها وجود ندارد می توانند خیلی بزرگ باشند که گاها حمل کردن آن ها دشوار به نظر می رسد همچنین چون که لنز آن ها قابل تعویض می باشد ممکن است وزن لنز نیز به آن ها اضافه شود که به خودی خود بر این مشکل می افزاید .دوربین های APS-C و Micro Four Thirds در مقایسه با دوربین های فول فریم کانن یا نیکون لنز های کوچکتر و اندازه های کمتری دارند مخصوصا زمانی که لنز به آن ها متصل می شود وزن آن ها تفاوتی چشمگیری با دوربین های فول فریم دارد .
با توجه به نکات منفی که در مورد دوربین های فول فریم کانن و نیکون گفته شد پس چه دلیلی دارد که آن ها خریداری کنیم ؟
نکته ای که در این جا مهم است این است که با وجود سنسور بزرگ قابلیت عکاسی با کیفیت برای ما فراهم می شود . هر چقدر که سطح سنسور بزرگتر باشد نور بیشتری را جمع می کند و همین امر موجب کیفیت بیشتر تصاویر می شود علی الخصوص در شرایطی که نور کم است .
به طور کلی می توان گفت دوربین های فول فریم دارای وضوح بالاتری هستند ولی عمق میدان کمتری دارند یعنی اگر عکسی با دوربین کراپ سنسور و فول فریم گرفته شود عکسی که با دوربین های فول فریم کانن یا نیکون گرفته شده است عمق میدان کمتری دارد بدین معنا که بک گراند و یا پس زمینه ی تیره تری داریم .
به عبارت دیگر تاری ای که در دوربین های فول فریم در پس زمینه ی تصویر ظاهر می شود باعث جدا شدن سوژه از بک گراند یا محیط خواهد شد . این ویژگی برای عکاسی پرتره بسیار محبوب است . پس به طور کلی می توان گفت دوربین های فول فریم :
- کیفیت خوب حتی در نور کم
- میدان دید بهتر و باز تر
- کیفیت بهتر و مناسب برای چاپ در سایز های بزرگ
با وجود تمام قابلیت های شگفت انگیزی که در مورد دوربین های فول فریم گفته شد این دوربین ها معایبی نیز دارند . همانطور که گفته شد ، دوربین های فول فریم بزرگ و سنگین هستند بنابراین برای دوربین های مسافرتی و دمه دستی گزینه های ایده آلی نیستند . دوربین های فول فریم بدون آینه کمی سبک تر هستند اما باز هم به اندازه ی دوربین های بدون آینه Micro Four Thirds و APS-C کم حجم نیستند. دوربین های فول فریم به دلیل عمق میدان کمی که دارند بیشتر برای عکاسی های پرتره مناسبند که خب عکاسی پرتره هم ممکن است آن چیزی نباشد که شما همیشه به آن نیازمندید .
دوربین های فول فریم نمیتوانند از لنز هایی استفاده کنند که برای کراپ سنسور ها استفاده می شوند همچنین معمولا لنز های فول فریم قیمت بالاتری دارند. اگرچه دوربین های تمام فریم عکس های با کیفیتی را تولید می کنند ولی برای داشتن جزئیات خوب نیاز به لنز است. لنز های فول فریم هم وجود دارند که شما از آن ها برای دوربین های کراپ سنسور خود می توانید استفاده کنید که به مراتب هم قیمت مناسبی دارند و هم کارایی خوبی دارند .
آیا شما به دوربین های فول فریم کانن نیاز دارید ؟
حقیقت امر این است که هر عکاسی به دوربین های فول فریم برای ثبت تصاویر حرفه ای نیاز ندارد. یک دوربین Micro Four Thirds یا APS-C هم می توانید گزینه ی مناسبی برای شما باشد . با وجود اینکه نیکون ، کانن و سونی توجهات زیادی را برای دوربین های فول فریم جلب کرده اند سایر برندها در این زمینه فعالیتی نداشته اند . مثلا فوجی فیلم هر دو دوربین APS-C و دوربین های فرمت متوسط را پیشنهاد می دهد . پاناسونیک و المپوس هم Micro Four Thirds را به طور کامل معرفی کرده اند .
نتیجه گیری کلی
پس متوجه شدیم که قابلیت بهتر جمع آوری نور ، وضوح بالای تصویر و زمینه ی تار باعث می شود خیلی از عکاسان حرفه ای به این دسته از دوربین ها روی بیاورند اما این بدین معنا نیست که هر حرفه ای و هر سبک عکاسی با دوربین های فول فریم قابل عکس برداری باشد .
اگر به دنبال تقویت عکاسی خود هستید انتخاب دوربین های فول فریم در ابتدا برای شما ممکن است کمی مشکل ساز باشد . قبل از خرید و هر حرکتی چندین نکته را در نظر بگیرید بودجه ، سبک عکاسی ای که به آن علاقه دارید، لنز های مورد استفاده و قیمت آن ها.
آیا انقلابی در قیمت و کارایی هر چه بهتر دوربین های فول فریم رخ خواهد داد ؟
با توجه به اینکه شرکت های سونی ، کانن و نیکون در حال رقابت در این زمینه با یکدیگر هستند به احتمال زیاد در آینده ی نه چندان دور شاهد کاهش قیمت این دوربین ها و ارتقاء آن ها خواهیم بود .