معرفی انواع فلاش دوربین

معرفی انواع فلاش دوربین

عکاسی از نظر لغوی به معنای ضبط تصاویر با نور می باشد پس بدون نور تمام تصاویری که ما ضبط میکنیم مثل یک تصویر سیاه به نظر می رسند. برای خیلی از مردم خورشید تعمین کننده ی نور لازم برای عکاسی است اما وقتی بحث عکاسی در فضای بسته یا شب می شود نیاز به یک منبع نور مصنوعی داریم.
نور های مصنوعی را می توان از روش های مختلفی تعمین کرد حتی همین نورهای هالوژن ها و لوستر ها گاهی برای عکس های معمولی کافی است. اما اگر بخواهیم عکسی با نورپردازی خوب و حرفه ای داشته باشیم این منبع های نور کفایت نمی کنند پس به فلاش های دوربین نیاز داریم حال چه فلاش هایی که بر روی دوربین سوار می شوند چه فلاش های مجزا از دوربین.
درک نور پردازی و نحوه ی استفاده از نور یا فلاش دوربین  از جمله دانش هایی است که در عکاسی به صورت حرفه ای نقش اساسی دارد. امروزه اکثر دوربین های DSLR با فلاش ساخته می شوند . متاسفانه این فلاش هایی که در دوربین های امروزی تعبیه می شوند اصلا برای عکاسی حرفه ای مناسب نیستند و فقط برای یک عکاسی به صورت مبتدی مناسب می باشند و انتظار زیادی نمی توان از آن ها داشت . اما خوشبختانه تعداد زیادی از فلاش دوربین های مختلف وجود دارند که روی دوربین شما نصب می شوند و می توانند جایگزین مناسبی برای فلاش دوربین های مذکور باشند.

فلاش دوربین انواع مختلفی دارد که برای استفاده از آن ها نیاز داریم از تکنیک های مختلفی استفاده کنیم .

انواع فلاش دوربین :


  1. فلاش تعبیه شده در دوربین و پاپ آپ :

فلاش های داخلی یا پاپ از جمله فلاش هایی هستند که به صورت منحصر به فرد برای یک دوربین طراحی شده اند و در بدنه ی اصلی آن قرار دارند . این فلاش ها در محور لنز قرار دارند پس زمانی که ما شاتر را زده تا از نور این فلاش استفاده کنیم نور کاملا مستقیم و فقط به سمت سوژه ی ما هدایت میشود . برای خیلی از مردم استفاده از این فلاش ها می تواند اولین تجربه ی استفاده از یک نور مصنوعی در عکاسی باشد که خب ممکنه کمی نا امید کننده باشه چون این مدل از فلاش دوربین اغلب مشکل زاست به این دلیل که فلاش هم راستا با لنز است و همین امر موجب تیره شدن زمینه بیش از حد معمول می شود. ما اغلب این مشکل را در عکس ها میبینیم مثل عکس هایی که در شب یا در فضای بسته دوستانمون از می میگیرند که در این عکس ها چون فوکوس نور روی ما بوده رنگ پس زمینه ی عکس به شدت تیره می شود. برای بهبود و جلوگیری از این مسئله می توان میزان نور فلاش را بسته به نور موجود در محیط تنظیم کرد . البته به جز این مورد از دیگر مشکلات فلاش دوربین های پاپ آپ می توان به وسعت هدایت نور آن ها اشاره کرد که حدودا 10 تا 14 متر است پس فقط برای سوژه های نزدیک به دوربین مناسب هستند .

 

فلاش دوربین

 

  1. فلاش اختصاصی یا اکسترنال :

این مدل فلاش دوربین نام های مختلفی دارد علاوه بر اختصاصی و اکسترنال به آن هات شو نیز گفته می شود که از محبوب ترین مدل های فلش در جامعه ی عکاسان می باشند . فلاش دوربین اکسترنال انواع مختلف و تولید کننده های مختلفی دارد که بسته به نوع نیاز و بودجه ی خود می توانید آن ها را تهیه کنید .

این فلاش ها که در قسمت به اصطلاح کفشک یعنی قسمت میانی بالای دوربین نصب می شوند به طور خودکار میزان نور رامحاسبه و تنظیم می کنند پس دیگر نیازی به تنظیم دستی نداریم . حتی ابتدایی ترین مدل این فلاش ها قدرت بیشتری نسبت به فلاش های پاپ آپ دارد یکی از مهمترین دلایل وجه تمایز آن ها با فلاش های پاپ آپ جلوگیری از قرمز نشان دادن چشم ها در عکس با استفاده از سیستم تنظیم نور فلاش و تغییر زاویه ی آن هنگام عکاسی می باشد . علاوه بر این بسیاری از فلاش های اکسترنال از یک پیش فلاش استفاده می کنند که باعث تنگ شدن مردمک چشمان سوژه می شود و از قرمز نشان دادن چشم ها در عکس جلوگیری می کنند . این دسته از فلاش دوربین ها به دلیل انعطاف پذیری در عملکرد از شما یک عکاس همه فن حریف می سازند . می توانید آن ها را از دوبین جدا کرده و درهرمکان و زاویه ای که برای عکاسی مناسب دانستید قرار دهید و از طریق بیسیم با فلاش در ارتباط باشید . همچنین می توانید با استفاده از این بیسیم ها از چندین فلاش به طور همزمان استفاده کنید که به نوبه ی خود یک نورپردازی منحصر به فرد می شود.

 

 

  1. فلاش دوربین حلقه ای و ماکرو:

فلاش های ماکرو برای عکاسی ماکرو طراحی شده اند. فلاش های حلقه ای بر دور لنز تعبیه می شوند و نوری ملایم و توزیع شده به منظور عکاسی ماکرو فراهم می کنند . پارامتر های ظریف عکاسی ماکرو با استفاده از فلاش ماکرو عکاس را از استفاده از فلاش داخلی دوربین مبرا می کند و حتی یک فلاش اکسترنال پرکاربرد هم توانایی نور پردازی برای عکاسی ماکرو را ندارد . با استفاده از لنز و فلاش ماکرو شما قادر خواهید بود تا هر اندازه که می خواهید به سوژه نزدیک شده و نورپردازی ای که کنتراست یا سایه ی شدید ایجاد می کند نداشته باشید . با استفاده از این دسته فلاش ها به خوبی جزئیات سوژه ی مورد نظر را به تصویر بکشید . از سال 1980 فلاش های ماکرو بین عکاسانی که عکس های فشن میگیرند جایگاه خاصی پیدا کرده چراکه با استفاده از آن ها افکت ها و تاثیراتی که روی پوست و آرایش مدل انجام شده قابل رویت و تاثیر گذار می شود .

  1. فلاش هامرهد یا سر چکشی (Hammerhead Camera Flash ):

این دسته از فلاش ها هم به صورت مجزا از دوربین هستند و بر روی قسمت کفشک دوربین قرار نمیگیرد . بلکه در قسمت جای پیچ در زیر دوربین که برای سه پایه تعبیه شده فیکس می شود . این فلاش بعد از فیکس شدن به گونه ای قرار میگیرد که در واقع در کنار دوربین شماست پس مانند فلاش های داخلی دوربین در محور و راستای لنز قرار ندارد و از قرمزی چشم در عکاسی با این فلاش ها خبری نیست . فلاش های سر چکشی بین عکاسان رسانه ای و مجالس عروسی بسیار محبوب است چراکه این فلاش نور خروجی زیاد و زاویه ی نور پردازی بهتری را نسبت به دیگر فلاش ها  فراهم می کند .

فلاش استودیو :


این دسته از فلاش ها جز دسته ی فلاش دوربین ها قرار نمی گیرند و صرفا برای اطلاعات بیشتر در این مقاله قرار گرفته اند .

استودیو فلاش ها همانطور که از اسمشان پیداست اغلب در استودیو های عکاسی مورد استفاده قرار می گیرند . و معمولا قیمت مناسب تر و پایین تری در مقایسه با فلاش دوربین ها دارند .

این فلاش ها نه تنها بسیار قوی تر از فلاش های دیگر می باشند بلکه کیفیت و سرعت بالاتری هم دارند .

فلاش دوربین

تکنیک های جالب دراستفاده از فلاش دوربین :


حال که با انواع فلاش دوربین آشنا شدید لازم است برخی تکنیک های خاص استفاده کردن از فلاش را بیاموزید.

استفاده از فلاش یک امر اجتناب ناپذیر در امر عکاسی برای عکاس ها محسوب می شود. اما موضوع حائز اهمیت علاوه بر داشتن یک فلاش خوب نحوه ی استفاده از آن می باشد .

برخلاف تصور خیلی از افراد تازه وارد شده به صنعت عکاسی فلاش ها تنها برای نورپردازی و منبع نور برای سوژه استفاده نمی شوند ، بلکه میتوان از آنها به عنوان یک حالت خاص برای نشان دادن برجستگی و تاکید بیشتر بر روی برخی از المان ها  و خلق افکت های خاص در عکاسی استفاده کرد .

در این مقاله ما برخی از تکنیک های خاص استفاده از فلاش ها را به شما آموزش می دهیم که ممکن است خیلی از این تکنیک ها را بلد باشید یا شنیده باشید. شما می توانید از فلاش تعبیه شده در دوربین خود برای برخی از این تکنیک ها بهره ببرید اما برای آزادی بیشتر و کنترل بیشتر نور نیاز به استفاده از فلاش های اکسترنال دارید.

  • فلاش بازتابی

در این تکنیک به جای متمرکز کردن نور فلاش بر روی سوژه نور را به سطح دیگری مثل سقف یا دیوار می تابانیم تا نور به اصطلاح دیفیوز شده و سوژه روشن تر به نظر برسد. این بدین معناست که با این کار شما منبع نور بزرگتر و نرم تری را تولید کرده اید .

  • فیل فلاش fill flash

در این تکنیک می توانید از فلاش داخلی دوربین خود استفاده کنید . زمانی که پس زمینه ی سوژه ی مورد نظر از خود سوژه خیلی روشن تر باشد به اصطلاح میگوییم ضد نور ، این تکنیک خیلی کاربردی است. وقتی در چنین موقعیتی برای عکاسی قرار گرفتید فلاش دوربین خود را روشن کرده و بر روی یکی از نقاط موجود در سوژه که تیره تر از بقیه هستند نور سنجی کنید. در برخی از موارد که تنظیمات فلاش را به درستی انجام نداده باشید سوژه به گونه ای به نظر می رسد که انگار بر روی تصویر پس زمینه ممتاژ شده است .

  • تکنیک استفاده از شاتر در سرعت پایین

Technique Dragging the Shutter یکی دیگر از تکنیک های استفاده از فلاش است . در این روش از نور های محیطی باید کمک گرفت به عنوان مثال زمانی که سوژه ی ما در یک محیط تاریک وجود دارد یا هنگام غروب آفتاب تمایل به عکاسی داریم اگر سرعت شاتر با سرعت فلاش یکی باشد سوژه ی ما خیلی روشن به نظر می رسد در این صورت سرعت شاتر را پایین می آوریم تا فرصت بیشتری برای وجود نور در سنسور باشد و محیط پیرامون سوژه نیز روشن ثبت گردد . بدین منظور دوربین را بر روی حالت Manual  گذاشته و دیافراگم را تا آخر باز کنید . برای جلوگیری از لرزش های احتمالی دوربین هم می توانید از سه پایه استفاده کنید .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *