برای خرید دوربین فیلمبرداری حرفه ای چه نکاتی مهم است ؟

خرید دوربین فیمبرداری حرفه ای

همچنان که تکنولوژی پیشرفت می کند مرز بین دوربین های معمولی و حرفه ای بیشتر می شود. اما کسانی که از دوربین های فیلمبرداری حرفه ای استفاده می کنند به شما خواهند گفت که حرکت به سمت استفاده از دوربین های حرفه ای کنترل بیشتری روی تصویر مورد نظر به شما خواهد داد. ممکن است مدت زمان زیادی را با دوربین قدیمی خود تمرین کرده باشید و حالا بخواهید یک دوربین فیلمبرداری حرفه ای  (professional cine camera) بخرید. با توجه به قیمت بالای این دوربین ها باید پیش از خرید به اندازه کافی در مورد آن تحقیق کنید. هرچه اطلاعات بیشتری در مورد انواع مختلف دوربین فیلمبرداری حرفه ای داشته باشید با توجه به نیاز هایتان انتخاب بهتری انجام خواهید داد. در اینجا به ذکر چند نکته در مورد خرید یک دوربین فیلمبرداری حرفه ای خواهیم پرداخت.

1-دارا بودن دکمه های کنترل

این که به استفاده از قابلیت های اتوماتیک یک دوربین عادت کنید بسیار آسان است اما بهتر است که دوربین شما دارای دکمه های کنترلی برای کنترل دستی نیز باشد. چرا؟ زیرا این امر به شما کنترل بیشتری در هنگام فیلمبرداری خواهد داد. با داشتن کنترل بیشتر خلاقیت بیشتری نیز خواهید داشت. سعی کنید تنظیمات مختلف دوربین را یاد بگیرید و اینکه چگونه می توان با استفاده از آنها افکت های مختلفی به فیلم اضافه کرد. تعدادی از کنترل های دستی در دوربین فیلمبرداری حرفه ای هستند که هر فیلمبرداری باید بداند. دانستن این اطلاعات به شما کمک می کند تا ویدیو ای بهتری تهیه کنید و افکت های مورد نظرتان را به آنها اضافه کنید. در اینجا به چند نمونه اشاره می کنیم.

فوکوس دستی

با استفاده از فوکوس خودکار امکان فوکوس بر روی سوژه دلخواهتان را نخواهید داشت و باید این کار را به صورت دستی انجام دهید. با استفاده از فوکوس دستی می توانید دوربینتان را برای فوکوس بر روی شخص یا سوژه مورد نظر تنظیم کنید.

تنظیم سرعت شاتر دوربین

اساسا شرعت شاتر به مدت زمانی که لنز نور را از خود عبور می دهد ارتباط دارد. در هنگام فیلمبرداری شرعت شاتر بالاتر باعث می شود که تصویر هر فریم شفاف تر باشد. این مساله باعث کاهش تار بودن فیلم می شود. اما توجه داشته باشید که سرعت شاتر بیش از حد نیز باعث بیش از حد تند و زننده شدن حرکات در فیلم می شود. پس باید دقت داشته باشید که بهترین سرعت شاتر را برای دوربینتان انتخاب کنید.

تنظیم دستی Iris

Iris در دوربین های فیلمبرداری حرفه ای کنترل میزان نوریست که به دوربین وارد می شود. بسته به میزان نور موجود می توانید تنظیمات Iris را انتخاب کنید. اگر نور محیط کم باشد با توجه به تنظیمات اعمال شده ی Iris نور بیشتری به دوربین وارد می شود. هرچه که بخواهید سوژه روشن تر ثبت شود نیاز به تنظیمات Iris بالاتری خواهید داشت.

دربین فیلمبرداری حرفه ای

2- سنسورهای بزرگتر

وقتی که می خواهید تصویرتان رزولوشن بیشتری دارشته باشد باید دوربینی را انتخاب کنید که سنسور تصویری بزرگتری داشته باشد. این مساله نه تنها رزولوشن بیشتری به شما می دهد بلکه جزئیات بیشتری نیز در تصویرتان مشاهده خواهید کرد. زیرا تصویرتان روشن تر خواهد بود.
دوربین های DSLR سنسورهای بزرگتری نسبت به سایر دوربین ها دارند. بعضی از فیلمبرداران ممکن است که ترجیح دهند از دوربین های DSLR اسفتفاده کنند. اما امکاناتی که دوربین های فیلمبرداری حرفه ای در اختیارتان قرار می دهند بسیار بیشتر از مزایای سنسور بزرگ دوربین DSLR است. پس با توجه به این مساله چه نوع دوربینی را باید انتخاب کنید. تعدادی دوربین فیلمبرداری حرفه ای ساخته شده اند که برای اهداف فیلم سازی حرفه ای ساخته شده اند. فیلمسازی حرفه ای نیاز به ضبط ویدیوی HD و حتی 4K دارد . پس شما می توانید دوربین کم کدری با سنسور بزرگ تهیه کنید.

3-تثبیت کننده تصویر

همیشه قرار نیست که سوژه شما کاملا بی حرکت ایستاده باشد مانند زمانی که عکاسی می کنید. پس نیاز به دوربینی دارید که تثبیت کنده تصویر داشته باشد.در هنگام خرید دوربین فیلمبرداری حرفه ای این قابلیت باید در بالای لیست اولویت قرار داشته باشد. بسیاری از دوربین های فیلمبرداری حرفه ای دارای تثبیت کننده تصویری هستند که به شما امکان می دهد حتی هنگام حرکت با دوربین و فیلمبرداری با دوربین روی دست نمیز تصویر واضحی داشته باشید.

دوربین فیمبرداری حرفه ای

4- اتصالاتی که دوربین فیلمبرداری حرفه ای باید داشته باشد

یک دوربین فیلمبرداری حرفه ای باید باید دارای اتصالات یا رابط های خوبی باشد. منظورمان آن دسته ار رابط هایی نیست که باعث شود راحت وارد دنیای فیلمسازی شوید! بسیاری از فیلمسازان از مانیتورهای خارجی و میکروفون های اضافی استفاده می کنند پس مهم است که دوربین هایشان دارای اتصالات  حرفه ای و امن SDI و یا HDMI باشد.

5- فرمت ضبط تصویر متناسب با نیازتان را انتخاب کنید

از آنجا که بسیاری از تصاویر برای ذخیره سازی فشرده می شوند باید دوربینی را انتخاب کنید که بهترین فرمت ظبط تصویر را داراست. بیشتر انواع دوربین فیلمبرداری حرفه ای از فرمت های MP$ و AVCHD برای ضبط تصاویر استفاده می کنند، فرمت دوم به شما امکان ضبط ویدیوهایی با کیفیت HD و بلوری می دهد.
این دوربین ها همچنین به شما امکان ضبط ویدیو در فرمت MP4 را می دهند که برای وبسایت هایی مانند یوتیوب و ویدیو هایی که قرار است به صورت انلاین منتشر شوند مناسب است. این فرمت فضای کمتری اشغال می کند اما به کیفیت آن کمتر از فرمت دوم است.
از همه ایده آل تر این است که به دنبال دوربینی با قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت  4k 1080pبگردید. امروزه اکثر دوربین های سطح بالا از این قابلیت پشتیبانی می کنند. در واقع اشتباه است که یک دوربین فیلمبرداری حرفه ای بدون قابلیت ضبط 4K اشتباه است.

کیفیت صدای دوربین فیلمبرداری حرفه ای


ممکن است که بخواهید در هنگام ضبط ویدیو از چندین میکروفون استفاده کنید اما همچنان مهم است که  دوربین شما  کیفیت صدای خوبی داشته باشد. چون ممکن است روزی به ضبط صدا با میکروفون داخلی نیاز پیدا کنید. بعضی از دوربین های سطح بالا دارای XLR هستند. این نوعی رابط است که به شما مکان می دهد در هنگام فیلمبداری هر نوع میکروفون خارجی را به دوربین متصل کنید. اما حتی در صورتی که از میکروفون خارجی استفاده نمی کنید صدای ضبط شده توسط دوربین شما باید کاملا شفاف باشد.

دوربین فیلمبرداری حرفه ای

اتصال هدفون

ممکن است این قابلیت خیلی مهم به نظر نرسد اما حتما از اینکه بدانید چقدر این قابلیت به کار می آید متعجب خواهید شد. این قابلیت به شما اجازه می دهد در هنگام ضبط ویدیو صدا را کنترل کنید ودر صورت نیاز تنضیمات و تغییراتی اعمال کنید. این کار شما را از شر دردسرهای حذف نویز در هنگام تدوین فیلم بی نیاز می کند. اما باید دقت کنید هدفونی که استفاده می کنید هم کیفیت خوبی داشته باشد.

انواع دوربین های فیلمبرداری حرفه ای


دوربین های DSLR: این نوع دوربین ها پرطرفدارترین دوربین ها برای عکاسی و فیلمبرداری هستند . این دوربین ها دارای طراحی  خاصی هستند که با دوربین های دیجیتال معمولی تفاوت دارد. این طراحی اجازه ورود نور در سرتاسر لنز را می دهد و نیز یک آینه تصویر یا فیلم را به سنسور داخلی هدایت می کند. این امر باعث کیفیت بهتر و استفاده از تکنولوژی موثرتری در این دوربین ها می شود.

دوربین های بدون آینه: این نوع دوربین ها محبوب ترین دوربین های فیلمبرداری 4K هستند و پیشرفته تر از دوربین های DSLR هستند و کیفیت بسیار بالایی دارند. این دوربین ها دارای قابلیت تغییر لنز بوده و کوچکتر هستند و سیستم فوکوس بهتری دارند اما قیمت بالاتری نیز دارند.

دوربین های اکشن: این نوع دوربین ها مناسب فعالیت های پر تحرک و ورزشی و همچنین شرایط آب و هوایی متفاوت و محیط های نامساعد هستند. بسیاری از این دوربین ها قابلیت فیلمبرداری 4K را نیز دارا هستند.

دوربین های  Point-and-Shoot: این نوع دوربین ها دوربین های دیجیتالی، جمع و جور، مناسب سفر و دارای فوکوس خودکار و زوم اپتیکال و قابلیت فیلمبرداری 1080 هستند اما در مقایسه با دوربین های دیگر دارای ویژگی های زیادی نیستند. با پیشرفت فناوری این دوربین ها هم دارای قابلیت فیلمبرداری شدند. این دوربین ها نسبت به دوربین های فیلمبرداری دیگر دارای قیمت مناسب و نیز استفاده راحت و آسان هستند.

مشخصات فنی دوربین فیلمبرداری


در اینجا با برخی از اصطلاحات فنی مربوط به دوربین های فیلمبرداری آشنا می شویم

رزولوشن فیلم : رزولوشن عبارت است از تعداد پیکسل هایی که در هر بعد تصویر می توان نمایش داد.

مگاپیکسل: مگاپیکسل ها تعداد پیکسل های فیلم هستند (یک مگاپیکسل برابر با یک میلیون پیکسل است) و این یکی از مهمترین مشخصات فنی است که در انتخاب دوربین مناسب کمک شایانی میکند.

این ویژگی بیشتر مناسب عکاسی است تا فیلمبرداری. کیفیت فیلم در دوربین های فیلمبرداری مهمتر است و به سنسور، پردازنده و رزولوشن بستگی دارد.

حسگر تصویر: وظیفه حسگر داخل دوربین این است که اطلاعات را تشخیص داده و آنها را ترجمه کند تا تصویر و فیلم ایجاد شود. هرچه کیفیت سنسور بالاتر باشد سیگنال های فیلم دقیق تر و واضح تر هستند. برای تعیین کیفیت سنسور با برندها و نام های متفاوت باید در مورد بهترین نوع و ویژگی های آنها بررسی کنید. هر چه دوربین بهتر باشد کیفیت سنسور بالاتر است و فیلم ها واضح تر هستند.

پردازنده تصویر: پردازنده تصویر دوربین اطلاعات ارسالی از حسگر را پردازش میکند، هر چه کیفیت پردازنده بالاتر باشد نتایج بهتر و باکیفیت تری خواهید داشت. پردازنده و سنسور باکیفیت هر دو منجر به نتایج دقیق تر و واضح تری میشوند.

هدف از خرید دوربین فیلمبرداری حرفه ای


انتخاب دوربین به فعالیت مورد نظر شما برای استفاده از آن دوربین بستگی دارد. یک دوربین عکاسی و یا فیلمبرداری اکشن برای فعالیت های ورزشی به خصوص هنگام حرکت مناسب است. دوربین های بدون آینه و یا DSLR برای اشتراک گذاری فیلم در یوتیوب مناسب است. دوربین های بدون آینه و یا  DSLR و یا حتی دوربین های فیلمبرداری هم مناسب فعالیت های مربوط به موسیقی است.

قیمت دوربین های فیلمبرداری حرفه ای


دوربین های فیلمبرداری حرفه ای قیمت های متفاوتی دارند. دوربین های فوق العاده مقرون به صرفه با ویژیگهای ساده و معمولی وجود دارند که افراد با توانایی مالی معمولی از عهده خرید آن بر می آیند. دوربین هایی هم هستند که با ویژگی های خارق العاده و با کیفیت بالا دارای قیمت های بسیار بالا و برتر از دیگر مدل ها هستند. البته تمام اینها به نوع نیاز شما از دوربین بستگی دارد.

لوازم جانبی


برخی بدون استفاده از لوازم و وسایل جانبی و اضافی کار خود را انجام می دهد در حالی که برخی دیگر برای انجام کارشان به استفاده از لوازم جانبی نیاز دارند. به هر حال باید این نکته را هنگام خرید دوربین مناسب در نظر داشته باشید. شما باید بسته به نوع شرایط استفاده بتوانید کار خود را بدون هیچ گونه مشکل انجام دهید و البته باید بودجه خود را هم در نظر داشته باشید زیرا برخی از این لوازم جانبی گران قیمت هستند.
به عنوان مثال یک دوربین عکاسی DSLR به غیر از بدنه شامل لنز هم میشود. برخی از لنزها ارزان قیمت هستند ولی برخی دیگر دارای قیمتی حتی بیش از دوربین هستند. علاوه بر این ها لوازم دیگری هستند که فیلمبرداران ممکن است به انها نیاز داشته باشند: سه پایه، کیف، میکروفون جانبی، نرم افزار و غیره.

ارسال دیدگاه