راهنمای خرید لنز دست دوم

خرید لنز دست دوم

امروزه با وجود تلفن های هوشمند و امکانات عکاسی مناسبی که در آنها تعبیه شده است همه افراد می توانند به عکاسی بپردازند. اما برای کسانی که رویای عکاسی حرفه ای را در سر دارند خرید دوربین عکاسی حرفه ای اجتناب ناپذیر است. دوربین ها و لنز های مختلفی با برندهای مختلف در بازار موجود هستند که قیمت های گوناگونی دارند و می توانید بسته به نیاز و بودجه مورد نظر یکی از آنها را خریداری نمایید. ممکن است بخواهید یک لنز مناسب برای دوربین (DSLR camera)خود تهیه کنید. اما همیشه نیاز نیست که لنز نو خریداری کنید. خرید وسایل دست دوم روش مناسبی برای صرفه جویی مالی است. لنز های دوربین عکاسی دست دوم قیمت پایین تری دارند. بعلاوه تمام لوازم دست دوم وضعیت بدی ندارند. تنها کافیست چند نکته را در هنگام خرید لنز دست دوم رعایت کنید.

عجله نکنید ! این موضوع را در نظر داشته باشید که هر لنزی با دوربین عکاسی شما سازگاری ندارد. بهتر است پیش از خرید لنز دست دوم دفترچه راهنمای دوربین عکاسی خود را مطالعه کنید و لنزهای مناسب و سازگار با دوربین عکاسیتان را شناسایی کنید. پس از آن در مورد مدل لنز تحقیق کنید و مشخصات کامل را از فروشنده جویا شوید.

از فروشندگان معتبر خرید کنید


به طور کلی باید برای هر نوع خریدی از فروشندگان معتبر خرید کنید. برای خرید لنز دست دوم به هیچ عنوان به صورت غیر حضوری اقدام نکنید. بهتر است از یک فرد مورد اعتماد و یا نمایندگان رسمی خرید انجام دهید. فروشگاه های معتبری هستند که اجناس دست دوم را خرید و فروش می کنند. این فروشگاه ها اجناس را به خوبی بررسی می کنند و حتی برای جنس دسته دوم فروخته شده گارانتی نیز ارائه می کنند. همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که افراد سودجوی زیادی در بازار هستند که شما را گمراه کرده و محصول بی کیفیت را به شما می فروشند.

خرید لنز دست دوم

شرایط فیزیکی لنز را بررسی کنید


اولین کاری که در خرید لنز دست دوم باید انجام دهید بررسی وضعیت فیزیکی لنز است. ممکن است بعضی لنزها دارای صدمات کوچک بر روی بدنه باشند. ممکن است بسیاری از این صدمات در ظاهر تاثیری در عملکرد لنز نداشته باشند.

شیشه و بدنه لنز را از نظر وجود خراشیدگی بررسی کنید. شیشه لنز مهم ترین بخش آن است که باید بدون هیچگونه خراشی باشد. خراشیدگی های روی بدن نشانگر این ایت که لنز بارها به  زمین خورده است. همچنین دقت کنید که در هنگام تکان دادن لنز نباید هیچ صدایی از آن شنیده شود اصلی ترین دلیل صدای لنز می تواند به دلیل شل شدن حلقه های زوم و فوکوس باشد. همچنین نباید لنز دچار گرد و غبار گرفتگی شده باشد. از یک چراغ قوه استفاده کنید و نور را به تمام بخش های داخلی و خارجی لنز بیاندازید و آن را کاملا بررسی کنید.

عملکرد لنز را بررسی کنید


برای بررسی وضعیت اپتیکال لنز با چراغ قوه نور را به داخل آن بتابانید و از طرف دیگر به داخل لنز نگاه کنید. وجود میزان کم گرد و غبار عادی است اما در صورت وجود گرد و غبار زیاد و یا وجود جرم و کپک از خرید لنز خود داری کنید. در صورت امکان بهتر است که لنز را روی دوربین نصب کرده و چند عکس از یک صحنه یکسان بیندازید و سپس عکس ها را بررسی کنید تا از نظر شفافیت و کنتراست مخصوصا در دو طرف کادر عکس مشکلی نداشته باشد.

اگر لنز دارای دیافراگم دستی است برای بررسی تیغه های دیافراگم آن را با دست بچرخانید و به داخل لنز نگاه کنید و مطمئن شوید که تیغه های دیافراگم لنز به نرمی و بدون مشکل حرکت می کنند. در صورتی که لنز دارای دیافراگم دستی نیست آن را بر روی دوربین سوار کرده و آزمایش کنید.

خرید لنز دست دوم

با نصب لنز بر روی دوربین مطمئن شوید که لنز با دوربین شما هماهنگ است. زمانی که لنز بر روی دوربین سوار می شود نباید شل باشد و باید بدون حرکت و محکم بر روی بدنه قرار گیرد. لنز ها به وسیله یک سری اتصالات الکترونیکی با دوربین ارتباط برقرار می کنند پس در هنگام خرید دقت داشته باشید که تمامی این اتصالات به درستی کار می کنند. در صورت وجود مشکل پیغام خطا بر روی صفحه نمایش دوربین نمایش داده می شود.

اگر لنز مورد نظرتان دارای فوکوس دستی است آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید حلقه فوکوس به نرمی می چرخد و شل نیست. در صورتی که لنز دارای قابلیت فوکوس خودکار است آن را بر روی دوربین سوار کنید و مطمئن شوید که عملیات فوکوس با سرعت و دقت مناسب انجام می شود و فوکوس در جایگاه صحیح انجام شده است. کیفیت تصویر باید در هر دو حالت فوکوس خودکار و فوکوس دستی بررسی شود. در حالت فوکوس دستی عدم وضوح مناسب تصویر نشان از وجود نقص در قسمت های شیشه ای لنز دارد.

دقت کنید که تمامی سویچ ها (فوکوس دستی، خودکار، تثبیت تصویر، محدود کننده فوکوس) باید به درستی عمل کنند و نباید بیش از حد سفت یا شل باشند.
در مورد تاریخ خرید لنز دست دوم  و اینکه آیا در گذشته نقص فنی داشته است یا خیر از فروشنده سوال بپرسید. همچنین برگه ضمانت نامه را از فروشنده بخواهید. در صورتی که لنز قبلا تعمیر شده باشد اطلاعات مربوطه در ضمانت نامه مشخص است.

در نهایت قیمتی که به شما برای خرید لنز دست دوم  داده می شود را با قیمت های سایر فروشندگان نیز مقایسه کنید. ممکن است موارد مناسب تری در بازار وجود داشته باشد. می توانید اطلاعاتی را که به دست آورده اید در اختیار یک متخصص قرار دهید تا قیمت مناسب را پیدا کنید.

از نمونه لنز های دسته دوم فروشگاه مهرانی کم :

70-200mm f4 L دست دوم کانن Canon 70-200mm f4 L

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *