
18 برنامهی برتر تلویزیونی دربارهی عکاسی در Netflix ، Amazon Prime و آنلاین – قسمت دوم
6. تیرنی گیران(Tierney Gearon)؛ پروژهی مادر:
در سال 2001 ، تيرنی گیران، عكاس و رقصنده سابق ، توجه غلطي را به خود جلب كرد. او با به نمایش گذاشتن عكسهاي كودكان برهنه و ماسك زده خود در نمايشگاه “من يك دوربين هستم” در گالري Saatchi لندن ، مقامات را واداشت تا با اتهام پورنوگرافی كودك او را جریمه كنند.
این مستند عکاسی دلربا، شرح سه سال از زندگی او است که به جمعآوری یک سری تصاویر از مادرش پرداخته است. مادر او شیزوفرنیک و مبتلا به نوعی جنون است و در حومهی شمالی شهر نیویورک در نابسامانی زندگی میکند.
تقاطع هنر و خانواده شاید برای تماشا ناراحت کننده باشد ، اما مانند خود عکسهای گیرون، یک زیبایی جالب و خرابکارانه ای از این مستند پر جنب و جوش و پیچیده به وجود آمده است.
7.چکیده؛ هنر طراحی، قسمت هفتم(Abstract; The Art of Design):
این برنامهی عکاسی توسط ویراستار ارشد سابق مجلهی وایرد(Wired) ساخته شده است و شما را به پشت صحنهی طراحی و ساخت اشیا و محصولات در زمینههای مختلف میبرد. از جمله معماری، طراحی گرافیک، نگاره و حتی طراحی کفش. قسمت هفتم در واقع دگرگونی عکاسی و ختم کلام این رشته است!
موضوع آن پلاتو (Plato)، یک عکاس انگلیسی است که عکسهای بسیاری از رهبران جهان از جمله بیل کلینتون، جورج بوش، باراک اوباما، دونالد ترامپ، ولادیمیر پوتین و معمر قذافی گرفته است و داستانش بنظر جالب میرسد.
در این برنامه میفهمیم که چرا پلاتو از تصویربرداری دیجیتال دوری میکند و هنوز هم از فیلم عکاسی استفاده میکند. همچنین یاد میگیریم که چطور به عمق سوژهها میرود و از حد و مرز عکاسی عبور میکند تا در آخر با روحیاتش با روحیات سوژه ترکیب شود، یا چرا همیشه لازم میداند تا در طول کار موضع بگیرد. بنظر به سختی میتوان از کنار این مستند گذشت.
8.مستند برنامهی “در تعقیب یخ” (Chasing Ice):
در این مستند، جیمز بالوگ، عکاس نشنال جئوگرافی که زمانی مخالف نظریهی تغییرات آب و هوایی بود در یک تایم لپس، تصاویری از تغییر شکل یخچالهای قطبی را ثبت کرده است. این برنامه بخشی از یک پروژه به نام Extreme Ice Survey است.
این مستند از صحنههایی مانند لحظهی فرو ریختن و دو تکه شدن یک یخچال در گرینلند تشکیل شده که حدود 75 دقیقه طول کشیده است. این طولانی ترین صحنهی ضبط شده بر روی یک فیلم عکاسی است که جیمز بالوگ آن را به دو تکه شدن یک شهر تشبیه میکند.
به همان اندازه که از دید حرفهی عکاسی این مستند ما را ترغیب به تماشای آن میکند، خصوصیات و نمایش انسانی این سفر شگفت انگیز هم برای ما لذت بخش خواهد بود.
9.مینی سریال “مبارزه” (Conflict):
در این مینی سریال، شش عکاس مبارز در زمان های ناآرامی و جنگ تجربهی تصویربرداری از بی رحمی جنگ و دیگر جلوههای خشونت را به نمایش میگذارند.
در فصل اول عکاسانی مانند پیت مولر، جوا سیلوا، دونا فراتو، نیکول تونگ، رابین هاموند و اروس هوگلند حضور دارند. داستانهایی که روایت میکنند متفاوت اند ولی همهی آنها یک هدف مشترک دارند. با مشاهداتی که آنها از شرایط زمان جنگ دارند، همهی آن ها آرزوی صلح انسانها را در ذهن میپرورند.
اگرچه تصاویر ثبت شده اکثرا دل آزار و خشن هستند ولی این سریال بسیار برای تماشاگر جذاب است. همچنین این عکاسان قصد دارند به طور دقیقی ما را با علت اصلی تصویربرداری از این شرایط ناخوشایند جنگ آشنا کنند .
10.جیم؛ داستان جیمز فولی:
این مستند عکاسی روایت کنندهی داستان جیمز فولی، عکاس و روزنامه نگار فقید آمریکایی است که به قصد عکاسی از وقایع جنگ به سوریه رفت و توسط حکومت اسلامی دستگیر و کشته شد.
موضوع این مستند عکاسی نیز بسیار دلخراش است. البته بخشی از تصاویر این داستان که توسط قاتل او هنگام سربریدن فولی گرفته شده است در این مستند گنجانده نشده است.
بخش مثبت این مستند عکاسی دربارهی داستان ربوده شدن او در لیبی، بازگشت او به آمریکا و تمایل او به ادامهی شغل خطرناک خود در سوریه با قدرتی بیش از پیش است.
11.حس پنجم؛ قسمت دوم:
هارلی ویر عکاسی است که برای تعداد زیادی از افراد مشهور عرصهی مد و فشن کمپین عکاسی راه انداخته است. آثار او هم در مجلههایی مانند Dazed، پاپ و بریتیش ووگ منتشر شده اند.
در این پنج سری از فیلم های کوتاه، که با همکاری i-D و Chanel No.5 ساخته شده اند، او از پنج خانم جوان در پنج شهر مختلف عکاسی میکند.
در این قسمت او به ملاقات مومو اوکابه، عکاس ژاپنی میرود و تصاویر رنگی از ژاپن، که توسط او ثبت شده اند را نمایش می دهد. همچنین ما به ملاقات سوژههای آلبوم عکس او می رویم که تغییر جنسیت آنها قبلا در کافه ها و خیابان های پشتی شینجوکو در صحنه هایی کاملا شاد ضبط و پخش شده بود.
قسمت اول این مقاله
جهت مشاوره در خرید انواع دوربین عکاسی دست دوم و آکبند، با توجه به نیاز شما با مشاورین مهرانیکم در تماس باشید.
Reference: digitalcameraworld ، wikipedia
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.