(The Ultimate Lens Buying Guide (Updated 2019
فرقی نمیکنه که شما از دوربین کانن ، نیکون ، سونی و غیره استفاده می کنین این مقاله به گونه ای نوشته شده که بهترین اطلاعات رو در اختیار شما قرار بده و راهنمای خرید لنز دوربین برای شما باشه .
برای اینکه از عملکرد خودتون هنگام خرید لنز دوربین آگاهی کافی داشته باشین، من قصد دارم در زمینه ی راهنمای خرید لنز دوربین شما رو به طور کامل با فاصله کانونی ، دیافراگم و تمام اون اعداد و حروف ریزی که بر روی لنزتون هست آشنا کنم تا دیگه مشکلی نداشته باشین .
مرحله یک – فاصله کانونی
برای انتخاب لنز مناسب ، هر چقدر مقدار فاصله ی کانونی بیشتر باشه ( یعنی عددی که قبل از mm قرار دارد) ، قدرت زوم لنز بیشتر است. البته این موضوع یکم پیچیده تر از این حرفاست . که در مقاله ای جداگانه حتما بهش میپردازیم .
فاصله های کانونی مختلف در موقعیت های مختلف کاربرد های گوناگونی داره. اولین کار به نظرم اینکه از خودتون بپرسین کدوم سبک عکاسی رو بیشتر انجام میدین وعلاقه دارین یا کدوم لنز دوربین بیشتر برای شما کاربدیه.
در اینجا یه لیستی از رنج های مختلف فاصله ی کانونی رو براتون شرح میدم .
الترا واید Ultra Wide Angle 14-24mm :
این لنز ها برای موارد خاصی استفاده میشن و زاویه دید وسیع برای شما ایجاد می کنن و ممکن است تصاویری که با این دسته از لنز ها ثبت میشن ممکن کمی برای چشم ما تحریف شده به نظر بیان به این دلیل که چشم ما عادت نداره در این طیف وسیع باشه . این لنز ها معمولا در مجالس و عکاسی معماری برای عکاسی های زیاد در فضای محدود استفاده میشن .
این لنز ها برای عکاسی پرتره مناسب نیستن چون به قدری چشم انداز رو تقویت میکنن که ویژگی های صورت گاهی غیر طبیعی به نظر میاد .
لنز های فیش آی به دلیل همین تحریف در تصویر جزو لنز های الترا واید قرار میگیرن . فاصله کانونی یک لنز فیش آی معمولی می تونه به اندازه 8 میلی متر باشه .
واید انگل Wide Angle 24-35mm :
این لنز ها به طور گسترده توسط عکاسانی که مستند تهیه میکنن استفاده میشه . این لنز ها به اندازه ی کافی گسترده یا واید هستن که ضمن حفظ یک نگاه واقع بینانه ، جزئیات خوبی رو هم در تصویر در نظر بگیرن.
استاندارد 35mm-70mm:
فاصله کانونی این لنز در محدوده ی دید انسان قرار داره . من خودم شخصا علاقه دارم که از این مدل لنز ها در عکاسی از خیابان ها یا از میز شامی که با دوستانم خوردم استفاده کنم .
یک لنز عالی با قیمت مناسب است که میتونین باهاش به نتایج 50mm f1.8 خوبی برسین .
لنز های پرایم فاصله ی کانونی ثابتی دارن و نمیتونن زوم کنن. این لنزها همیشه نتیجه ی بهتری از لنز های موجود در دوربین شما دارن چون تنها برای یم هدف خاص ساخته میشن و یک کار رو به خوبی انجام میدن تا این که بیان چندتا کار رو به صورت معمولی انجام بدن .
لنز Short Telephoto 70-105mm :
زمانیکه لنز های موجود بر روی دوربین شما پاسخگوی عکاسی پرتره نبودن میتونین از این لنز ها استفاده کنین .
این لنز های ویژه ی عکاسی پرتره به راحتی چهره رو از محیط پس زمینه ی اون جدا میکنن.
تله فوتو Telephoto 105-300mm :
این لنز ها بیشتر برای عکاسی از مناظر دور مثل ساختمان و کوه ها استفاده میشن. اگر بخوایم به راهنمای خرید لنز دوربین بپردازیم باید بگیم این لنز ها برای عکاسی به صورت لند اسکیپ مناسب نیستن چراکه به خوبی صحنه رو مسطح نمی کنن . لنز های بالای این محدوده اغلب برای عکاسی ورزشی و حیات وحش استفاده میشن .
طول این لنز ها به نوع دوربین شما بستگی داره .
نکته ی قابل ذکر این است که اکثر کسانی که از دوربین های عکاسی استفاده می کنن دوربین هاشون سنسور کراپ شده داره ، این یعنی سنسور دوربین ها کوچک هستن و تصویر حاصل از این دوربین ها حالت کراپ شده داره .
لنز های کیت عموما در حدود 18-55 میلی متر هستن که معمولا این لنز ها برای دوربین فول فریم مناسب نیستن .
مرحله دو – دیافراگم مناسب
دیافراگم ممکن یه مسئله ی کمی پیچیده در هنگام خرید لنز باشه که بعنوان راهنمای خرید لنز دوربین حتما باید به اون توجه کرد .
هرچقدر عدد دیافراگم ( f/1.4, f/2 ) کمتر باشه ، دیافراگم عریض تره و نور بیشتری وارد لنز دوربین میشه .
هنگام خرید لنز دوربین ، باید تا جاییکه امکان پرداخت هزینه رو داشته باشین لنزی بخرین که عدد دیافراگم کمتری داشته باشه تا درمجبور به قربانی کردن فاصله ی کانونی نباشین .
لنزی که من به طور معمول استفاده می کنم لنز 24-70mm f/2.8 است به این خاطر که به من امکان زوم بهتری و ماکسیمم دیافراگم رو میده . این بدین معناست که میتونم اجازه بدم نور بیشتری وارد لنز بشه و از عمق کمتری از میدان برخوردار بشم .
لنز های معمول کانن دیافراگم f/3.5-5.6 دارن ،. این بدان معناست که ماکسیمم دیافراگم با تغییر رنج زوم تغییر میکنه . این لنز ها در f/3.5 18mm ، f/4 24mm و بعد در f/5 39mm و در آخر در f/5.6 47mm متوقف میشن .
این توقف ها باعث میشه که نور به تدریج و با اختلاف وارد لنز بشه .
مرحله 3 – معنی تمام اعدادی که بر روی لنز نوشته شده چیست ؟
یکی از مسائل که در راهنمای خرید لنز دوربین بسیار اهمیت دارد این است که شما از تمام مواردی که روی لنز دوربین نوشته شده آگاه باشید .
حروفی که بر روی لنز دوربین وجود دارن در واقع مخفف یکسری کلمات هستن و معمولا در دوربین ها با برند ها مختلف متفاوت هستن .
جدول زیر معنای هر مخفف رو در برند ها مختلف نشان می دهد .
به استثنای کراپ سنسور ، هرچه که تعداد حروف بر روی لنز بیشتر باشه اون لنز دوربین گرونتری خواهد بود .
برای اون دسته از دوستانی که معنای حروف بالا به خوبی نمیدونن ، تعاریف کامل تری رو توضیح میدم ( البته تعاریف بیشتری هم وجود داره که در جدول نبوده ).
MF
فقط فوکوس دستی . این مورد ومعمولا در لنز های ارزان یا قدیمی دیده میشه . نام اختصاری آن در بین تمام برند ها یکسان است .
II
مدل یا ورژن لنز دوربینی که میخرید رو نشون میده . لنز هایی که مدت زمان طولانی در بازار وجود داشتن و پرطرفدار شدن ، معمولا کامل عوض نمیشن . طراح لنز بهبود هایی در این لنز ایجاد میکنه سپس با مارک II در بازار ارائه میده .
فول فریم
این لنز ها علاوه بر اینکه کراپ سنسور ها پر میکنن فاکتور کراپی که در مرحله ی اول ذکر کردیم هم پر میکنن .
این لنز ها به صورت تخصصی برای دوربین های فول فریم ، و پروژه هایی که نیاز به عکس های بزرگتر با سنسور بزرگتر در دوربین های فول فریم طراحی شدن.
کراپ سنسور یا حسگر
این نشانگر ها بر روی لنز به شما نشان میدن که برای دوربین های کوچکتر با سنسور کوچکتر ساخته شدن . فاصله ی کانونی نیز به همین ترتیب تنظیم میشه .
پایداری تصویر
همه ی ما میدونیم که که منظور از پایداری تصویر چیه. یعنی میزان توانایی لرزشگیری که دوربین یا لنز در هنگام تصویر برداری با سرعت شاتر بالا داره.
دوربین های مختلف تکنیک های مختلفی برای لرزشگیری دارن اما در کل همه ی اونها یک کار رو انجام میدن .
موتور موج خاموش
این موتور به نسبت موتور فوکوس بسیار سریعتر است و دارای مزایای بیشتری است که نسبتا ساکت است و انتهای دوربین در هنگام فوکوس جابه جایی نداره .
این مزیت اضافه شده برای قرار دادن فیلتر در انتهای دوربین است بدون اینکه بخواید هنگام فوکوس نگران چرخش آن باشین.
لنز های حرفه ای
بیشتر تولید کننده های لنز های دوربین ، لنز ها را با قیمت تولید می کنن یعنی به صورت جداگانه لنز تولید میکنن و این خیلی بعیده که لنز های دوربین شما کیفیت خیلی خوبی داشته باشه . این موضوع برای خود من که از محصولات کانن خرید میکنم خیلی صادق بوده .
با خرید کردن از بین لنز های حرفه ای ، تفاوت بسیار زیادی در کیفیت عکس که به طبع حاصل دیافراگم وسیعتر برای عکس برداری در نور کم است احساس می کنین.
شیشه پراکندگی کم (Low Dispersion Glass )
این امر باعث میشه تا پراکندگی که حاصل از شیشه های ارزان قیمت در لنز است کاهش پیدا کنه .
احتمالا قبلا این مورد رو تو عکساتون دیدین ولی دقیق نمیدونین که علت اون چیه به عکس زیر و حالا آبی رنگی که در صورت فرد ایجاد شده دقت کنین تا متوجه منظورم بشین .
نتیجه گیری کلی
اگر خواهان بهبود در کیفیت فیزیکی عکس های خودتون هستین ، بهترین برای این که این کار رو انجام بدین اینه که لنزی رو جایگزین کیت لنزی موجود بر روی دوربین خودتون بکنین .
پس بهترین کار اینه که بهترین لنز هایی روکه کیفیت بهتری رو با قیمت ارزان تر فراهم میکنن تهیه کنین.
اصلا از استفاده کردن از دوربین هایی که کراپ سنسور هستن و خرید دوربین های فو فریم ترس نداشته باشین فقط بر اساس اون چیزی که میدونین عمل کنین.
اگر شما یک عکاس خوب باشین ، مانعی برای گرفتن عکس های خلاق و زیبا ندارین .
امیدوارم این مقاله هم مثل مقاله های راهنمایی کننده ی ما بتونه به شما کمک خوبی بکنه و با راهنمای خرید لنز دوربین ما بتونین به راحتی خرید لنز دوربین داشته باشه .