
براکتینگ در عکاسی یک تکنیک است که شامل گرفتن چندین عکس از یک صحنه با تغییر یک یا چند پارامتر (فوکوس، سفیدی، فلاش و …) است. در این مطلب ما در مورد براکتینگ نوردهی صحبت خواهیم کرد زیرا این چیزی است که بیشتر از همه استفاده میشود. به خصوص زمانی که صحبت از عکاسی HDR باشد که بسیار مرسومتر است بسیار کاربردیتر است. در اصطلاح عکاسی اگر در مورد براکتینگ صحبت کنید همواره مربوط به نوردهی است. این گزینهای است که در اکثر دوربینهای عکاسی DSLR یافت میشود و استفاده از آن در طول سالها سادهتر میشود.
آشنایی با براکتینگ در عکاسی
بنابراین براکتینگ نوردهی به شما امکان میدهد مجموعه ای از چندین تصویر (به طور کلی 3 عکس) را با اختلاف نوردهی (EV – Exposure Value) که از قبل تنظیم شده و بر اساس صحنه انتخاب شده است، عکس بگیرید. فاصله نوردهی از 0.۳ ؛ 1 یا حتی 3 IL و غیره متغیر است. با انتخاب این گزینه، دوربین عکاسی یک عکس به درستی نوردهی شده و همچنین دو عکس اضافی میگیرد. یکی کم نوردهی شده و دیگری زیاد نوردهی میشود. حالت براکتینگ یک حالت خودکار است، اما میتوان آن را به صورت دستی نیز مدیریت کرد.
توجه داشته باشید که براکتینگ در عکاسی برای همه انواع عکاسیها مناسب نیست. این تکنیکی است که به عنوان مثال برای عکاسی از مناظر ایده آل خواهد بود. همچنین در هنگام عکاسی در فضای داخلی مانند عکاسی معماری میتواند جذاب باشد؛ در نتیجه باید از آن با سوژههای در حال حرکت اجتناب شود.
براکتینگ ابزاری برای تعیین نوردهی صحیح
استفاده از براکتینگ زمانی که تازه کار عکاسی هستید میتواند ایده خوبی باشد. این به مبتدیان اجازه میدهد تا مطمئن شوند که نوردهی صحیحی دارند. با تمرین بیشتر میتوانید به سمت حالت تنظیمات دستی بروید و براکتینگ در این زمان به بعد دیگری تبدیل میشود. ممکن است با براکتینگ میتوانید از بین سه نوردهی مختلف، نوردهی مناسب برای صحنه را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: فوکوس دکمه پشتی چیست ؟
چگونه در عکاسی براکتینگ کنیم؟
در عصر دیجیتال، برخی از نوآوریها تکنیکهای عکاسی را با خودکارسازی فرآیندها تا حد زیادی آسان کرده اند. امروزه برای انجام براکتینگ در عکاسی به طور کلی کافی است به منوی دوربین عکاسی خود بروید تا حالت براکتینگ را انتخاب کنید و فواصل نوردهی مورد نظر را به آن مرتبط کنید. تکنیک براکتینگ در عکاسی به صورت دستی یا خودکار قابل انجام است. با توجه به سادگی این ابزار، توصیه میشود از براکتینگ خودکار نوردهی استفاده کنید. این گزینه به طور کلی در تمام دوربینهای DSLR مبتدی وجود دارد و تنظیم آن به برند دوربین بستگی دارد.
مراحل براکتینگ چیست ؟
- به منوی دوربین عکاسی خود بروید و گزینه براکتینگ را انتخاب کنید.
- فاصله نوردهی مورد نظر بین عکسهای مختلف را تعیین کنید. توصیه میشود با فواصل مساوی یا کمتر از 1 EV شروع کنید.
- عکسبرداری را شروع کنید (اگر در حالت عکسبرداری پی در پی نیستید، باید سه بار دکمه شاتر را فشار دهید).
برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انجام این کار با توجه به دوربین عکاسی خود، بهتر است به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.
در براکتینگ به چه پارامترهایی باید توجه کرد؟
براکتینگ نوردهی فقط در حالتهای Av یا Tv یا S، P یا M کار میکند. اگر از حالت Av یا Tv استفاده میکنید، توجه داشته باشید که دوربین عکاسی پارامتر دیگر (سرعت شاتر یا دیافراگم) را برای تنظیم نوردهی تغییر میدهد. در نتیجه سرعت یا عمق میدان ممکن است تغییر کند.
استفاده از براکتینگ برای عکاسی HDR
برای مبتدیان براکتینگ در عکاسی میتواند پایه ای از موفقیت در نوردهی باشد و باید گفت این حالت یک ابزار ضروری برای عکاسی HDR است. اگر با این نوع عکاسی آشنا نیستید، HDR شامل همپوشانی چندین عکس گرفته شده با نوردهیهای مختلف برای داشتن تصویری است که شامل صحنهای با نوردهی کاملاً خوب باشد. عکاسی HDR به عنوان مثال در عکاسی املاک بسیار رایج است. عکسهای داخلی دارای اختلاف روشنایی بین نورهای بالا و پایین بسیار زیاد هستند که برای نوردهی صحیح صحنه کافی نیست. بنابراین لازم است متفاوت عمل کنید و چندین عکس برای نوردهی صحیح هر قسمت از صحنه بگیرید. اینجاست که براکتینگ نوردهی وارد عمل میشود و این کار را به طور خودکار انجام میدهد.
براکتینگ، ابزار ایده آل برای عکاسی HDR
همانطور که متوجه شدید براکتینگ به عکاسان اجازه میدهد تا به طور مستقیم سه تصویر با نوردهیهای مختلف داشته باشند که شامل عکس با نوردهی کم، نوردهی صحیح و نوردهی زیاد است. همپوشانی این سه تصویر در نرم افزار ویرایش عکس به شما امکان میدهد دامنه دینامیکی بسیار بیشتری نسبت به یک عکس واحد داشته باشید. همچنین سایهها به درستی نوردهی میشوند.
عکاسی HDR به طور کلی نقدهای منفی دارد زیرا میتواند خیلی سریع ظاهری غیر واقعی به عکسها بدهد. برای حفظ جلوهای طبیعی و اجتناب از غرق شدن در زیاده روی بهتر است به استفاده از سه عکس با نوردهیهای مختلف بسنده کنید و رنگها را بیش از حد وارد عکس نکنید.
بیشتر بخوانید: چگونه عکس پروفایل حرفه ای و جذاب بگیریم ؟
چگونه عکسهای براکتینگ بگیریم ؟
برای گرفتن عکسهای براکتینگ، باید از سه پایه استفاده کنید. هر سه عکس باید کاملاً یکسان قاب بندی شوند. چندین نرم افزار به شما امکان میدهد این تصاویر را برای داشتن یک عکس براکتینگ مونتاژ کنید. از یک طرف نرم افزارهای تخصصی برای پردازش و از طرف دیگر نرم افزارهای عمومی پردازش تصویر وجود دارد. Adobe Lightroom یکی از معروف ترینها است. توجه داشته باشید برخی از دوربینهای DSLR رده بالا گزینه HDR داخلی دارند که به شما امکان میدهد انتخاب کنید عکسهای مختلف را به طور مستقیم روی دوربین مونتاژ کنید.
نتیجه گیری
براکتینگ در عکاسی به ویژه برای عکاسی HDR یک ابزار قدرتمند و کاربردی است که به عکاسان کمک میکند تا تصاویری با نوردهی صحیح و دامنه دینامیکی وسیعتر به دست آورند. این تکنیک با استفاده از تنظیمات خودکار یا دستی، امکان گرفتن چندین عکس با نوردهیهای مختلف را فراهم میکند که میتواند در نرمافزارهای ویرایش عکس به یک تصویر واحد با کیفیت بالاتر تبدیل شود.
براکتینگ به ویژه برای عکاسی منظره و معماری مفید است اما باید از استفاده آن در صحنههای دارای سوژههای متحرک اجتناب کرد. با یادگیری و استفاده صحیح از این تکنیک عکاسان میتوانند بهبود قابل توجهی در کیفیت تصاویر خود داشته باشند و از تواناییهای کامل دوربینهای دیجیتال بهرهبرداری کنند.