عکاسی ماکرو چیست؟

عکاسی ماکرو

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

عکاسی ماکرو macro photography نوعی عکاسی از نمای نزدیک (کلوز آپ) است که معمولا از اشیاء کوچک انجام می شود و تصویری بزرگ از آن ها را ثبت می کند. عکاسی از اشیاء ریز در فاصله نسبتا دورتر را کلوزآپ تعریف می کنند. معمولا لنزها و تجهیزات لازم برای عکاسی ماکرو، امکان نزدیک شدن به سوژه تا فاصله یک سانتیمتر را فراهم می کنند. ولی لنزهای کلوزآپ از فاصله مثلا 50 سانتی متری نمای بسیار بسته را ثبت می کنند. این تفاوت را در انتخاب ابزار باید در نظر گرفت که بستگی به سوژه دارد. به عنوان مثال برای عکاسی از یک پروانه که بر روی یک گل نشسته نمی توان از فاصله 1 سانتی متری عکاسی نمود .
سوژه های معمول در عکاسی ماکرو حشرات و گیاهان ریزی هستند که با چشم غیر مسلح به خوبی دیده نمی شوند. این نوع عکاسی برای عکس گرفتن از جزئیات جواهرات نیز کاربرد دارد. سوژه موجود در یک تصویرماکرو بزرگتر از اندازه آن در طبیعت بر روی نگاتیو ‌است. امروزه تصویر برداری ماکرو، تهیه تصویر از سوژه در ابعاد بزرگتر و واضح‌تر از آن چیزی است که در طبیعت دیده می‌شود.

از عکاسی ماکرو در صنعت نیز در زمینه کنترل کیفیت استفاده می‌شود. به عنوان مثال برای ثبت تصویر اجزاء ریز و گرانقیمت دستگاهها از این تکنیک استفاده می کنند. در این مدل عکاسی جزئیاتی که در حالت طبیعی قابل دیدن نیستند به چشم می‌آیند. مثلا گلها برای این نوع عکاسی سوژه مناسبی هستند.

میزان واقعی بودن یک عکس ماکرو، به مقدار بزرگنمایی آن وابستگی دارد. بهترین حالت بزرگنمایی 1:1 یا همان یک به یک است. به این معنا که شیئ یک اینچی به گونه ای روی حسگر دوربین قرار داده شود که تصویر آن نیز یک اینچ باشد. وقتی این قرارگیری به میزان نصف اندازه شی در دنیای واقعی باشد، همان جسم یک اینچی به اندازه نیم اینچ بر روی حسگر دوربین ثبت شود، بزرگنمایی یک به دو است.

یکی از رایج ترین روش ها برای عکاسی از گل ها در طبیعت استفاده از عکاسی ماکرو است. در گذشته به منظور عکسبرداری ماکرو نیاز به خرید لنز های بسیار گرانقیمت بود. اما در مورد دوربین های دیجیتال اینطور نیست. امروزه اکثر دوربین های دیجیتال قادر به عکسبرداری ماکرو با کیفیت قابل قبول هستند. در بعضی از انواع دوربین ها، این امکان وجود دارد که  عکاس تا حد بسیار زیادی به سوژه نزدیک شوند، ولی در بعضی دوربین های دیگر برای پر کردن کادر و بزرگنمایی سوژه باید از زوم استفاده کرد.

یکی از محدودیتها در هنگام عکاسی ماکرو عمق میدان بسیار کم است. عمق میدان فاصله ای است که هر شیء جلو یا پشت سوژه شما در حالت فوکوس قرار دارد. در حالت ماکرو این فاصله بسیار کم است. در نتیجه بیشتر تصویر تار است اما این محدودیت می تواند مفید باشد. با این کار می توانید تمام توجه بیننده را به موضوع مورد نظر خود معطوف کنید.
مساله دوم در هنگام این عکاسی زمان نوردهی زیاد است. تعریف نور دهی مدت زمانی است که شاتر دوربین برای ثبت تصویر بازمی ماند . در حالت ماکرو دیافراگم کوچک است و شاتر باید این نور دهی کم را جبران کند. اگر سوژه مورد نظر شما (به عنوان مثال گل) مورد نظر شما در اثر وزش نسیمی حرکت کند یا دست شما در حالت ثابتی نباشد تصویر شما تار خواهد شد.

همیشه به یاد داشته باشید که پس از عکاسی با حالت ماکرو ، دوربین خود را از حالت ماکرو خارج کنید. چون این کار باعث می شود عکسهای بعدی شما تار و مبهم شوند. در برخی دوربینها ، تنظیم حالت ماکرو به صورت مستقل و جداگانه است مثل حالت پرتره . اما در برخی دیگر از دوربین ها حالت ماکرو به عنوان حالت مکمل دیگر حالت ها فعال می شود . اگر دوربین شما جزء گروه دوم است بهترین حالت این است که گزینه پرتره را در ارتباط باحالت ماکرو انتخاب کنید.

عکاسی ماکرو

لنز ماکرو چیست ؟


لنز ماکرو لنزی است که علاوه برداشتن همهٔ مشخصات لنزهای معمولی، امکان فوکوس کردن در فاصله‌های کم و قابلیت بزرگنمایی اشیا که برای عکاسی ماکرو لازم است را نیز دارد.

این لنزها بزرگنمایی برابر با اندازه واقعی سوژه در فاصلهٔ خاصی ایجاد می‌کنند. از این لنزها جهت عکسبرداری از اشیای کوچکی که قصد بزرگنمایی آنها باشد یا موجوداتی همچون حشرات که امکان نزدیک شدن به آنها نیست، استفاده می‌شود.

اساسا لنزهای ویژه ماکرو برای نزدیک شدن زیاد به سوژه و پیشگیری از تغییر شکل تصویر طراحی شده اند. بعضی از لنزهای تله فتو نیز دارای قابلیت ماکرو می باشند که با ترکیب اپتیکی ویژه ای که دارند می توانند در شرایط بسیار نزدیک به سوژه نیز روی آن فوکوس نمایند.

لنز ماکرو

لنز مناسب برای عکاسی ماکرو


امروزه اکثر دوربین های عکاسی قابلیت عکاسی ماکرو را ارائه می دهند اما معمولا قابلیت بزگنمایی بیشتر از 1:1 را ندارند. اگر تصمیم به گرفتن عکس های با کیفیت دارید باید به فکر خرید یک لنز ماکروی مناسب باشید. تنوع در لنز های ماکروی موجود در بازار بسیار زیاد است. بسیاری از این لنز ها دارای تثبیت کننده تصویر داخلی هستند و در مقابل گرد و غبار و آب نیز مقاوم هستند.

برای عکاسی ماکرو از چه لنزی استفاده کنیم؟


در هنگام عکاسی ماکرو تجهیزات مورد استفاده مانند لنز اهمیت فراوانی دارند و باید توجه زیادی به آنها کرد. لنزهای خوب شما را قادر می سازند تا با بزرگنمایی 1:1 عکاسی کنید، لنزهای حرفه ای تر قابلیت بزرگنمایی بیشتری دارند. اکثر لنزهایی که در بازار به نام لنز ماکرو به فروش می رسند تا بزرگنمایی 1:2 یا حتی کمتر را پوشش می دهند. بهتر است لنز ماکرویی خریداری کنید که تا حداقل بزرگنمایی 1:2 را پوشش دهد. لنز هایی با بزرگنمایی 1:1 گزینه بهتری هستند.

همچنین در هنگام خرید لنز دقت داشته باشید که لنزهایی را انتخاب کنید که فاصله کانونی بیشتری دارند، حد اقل 90 میلیمتر. این باعث می شود تا بدون نیاز به نزدیک شدن به سوژه به صورت دیجیتال به آن انجام دهید.

یکی دیگر از ابزارهای مورد استفاده در عکاسی ماکرو حلقه های وارونه هستند. حلقه‌ی وارونه یک قطعه‌ی فلزی است که در یک سمت آن شیارهایی برای قرار گرفتن در دوربین تعبیه شده و در طرف دیگر آن شیارهای اتصال لنز قرار دارد. حلقه‌ی وارونه شما را قادر می سازد تا یک لنز زوم یا ثابت را به صورت وارونه به دوربین خود وصل کنید و از تمام قدرت بزرگنمایی لنز استفاده کنید.

 فاصله ی مناسب در عکاسی ماکرو


در هنگام عکاسی ماکرو اگر در فاصله بسیار کمی با سوژه قرار بگیرید ممکن است باعث ترساندن سوژه شوید و یا مانع رسیدن نور کافی به سوژه شوید. بهترین فاصله با سوژه 6 اینچ معادل 15 سانتی متر است. همیشه به دنبال لنزهایی باشید که قابلیت عکاسی در فاصله ی دورتری را داشته باشند تا مجبور نباشید بیش از اندازه به سوژه نزدیک شوید. البته لنزهایی که فاصله ی کانونی بیشتری مثل 180mm یا 200 mm  دارند، معمولا قیمت بالایی دارند. در صورتی که نیاز به لنزی با قیمت مناسب و فاصله کانونی قابل قبول هستید لنزهایی با فاصله ی کانونی 100mm تا  150mm را انتخاب کنید.

به سوژه نزدیکتر شوید

در عکاسی ماکرو باید به شیوه ای متفاوت از زمانی که از چیزهای دیگر عکس می گیرید عمل کنید. شاید بخواهید فضایی را در اطراف سوژه در نظر بگیرید تا سوژه کاملا قابل تشخیص باشد و در واقع همان چیزی باشد که در واقعیت هست. اما معمولا در عکاسی ماکرو توصیه می شود که به جای عقب رفتن یک قدم به جلو بردارید. از لنز های مخصوص عکاسی ماکرو استفاده کنید. بهتر است سوژه را به شکل ترکیبی از خطوط و اشکال ببینید. وقتی از بزرگنمایی های بالا استفاده می کنید از اینکه چه دنیای بزرگی پیش روی شماست شگفت زده خواهید شد.

لنز ماکرو

نورپردازی در عکاسی ماکرو


نور یکی از مهمترین عناصر در هر عکس می باشد. در عکاسی ماکرو می توانید با نورپردازی مناسب بهترین نتیجه را به دست آورید. با استفاده از عنصر نور می توانید جلوه های هنری عکستان را تقویت کنید. توصیه می شود که عکاسان مبتدی از رینگ فلاش استفاده کنند. رینگ فلاش در واقع فلاش دوقلویی است که با فراهم کردن نور سه بعدی تفاوت زیادی را با فلاش های تکی ایجاد می کند.

عکاسی ماکرو در صبح و عصر

خیلی از عکاسان ساعات صبح را ساعات طلایی می دانند، یعنی دو ساعت اول پس از طلوع آفتاب. برای ساعات عصر نیز همینطور است یعنی دو ساعت قبل از غروب خورشید. در این ساعات معمولا نوری ملایم و طلایی رنگ بر روی سوژه می افتد. نور در این ساعات به طور مساوی به همه جای سوژه می رسد و سایه ای ایجاد نمی شود. به همین دلیل باید برای عکاسی ماکرو از این زمان ها بیشترین استفاده را برد. می توانید با استفاده از سایه ها تصاویر جذابی خلق کنید.

عکاسی ماکرو

زاویه مناسب برای عکاسی ماکرو

اگر به تازگی عکاسی ماکرو را شروع کرده اید به زاویه خود با سوژه دقت کنید. بسیاری از مبتدیان این اشتباه را مرتکب می شوند و به عنوان مثال دوربین را در حالت ۴۵ درجه رو به پایین می گیرند. این کار باعث می شود که عناصر جسم به هم ریخته به نظر بیاید و به علت به هم ریختگی شکل کلی سوژه تاثیز نهایی کاهش پیدا می کند. بهتر است برای به دست آوردن زاویه مورد نظر به دو حاالت عمل کنید.

حالت اول: سوژه را موازی با چشمان خود قرار دهید. برای مثال، اگر از یک گل عکس برداری می کنید، خم شوید تا سوژه موازی چشمان شما باشد. اگر از یک حشره عکس می گیرید باید مستقیم به صورتش نگاه کنید.

حالت دوم: سوژه را دقیقا زیر خود قرار دهید. در این شرایط شما مستقیما به پایین خیره می شوید و به عنوان مثال اگر سوژه شما یک گل باشد درون گلبرگ ها دیده می شوند.

سوژه در عکاسی ماکرو

همیشه پیش از عکس گرفتن سوژه را بررسی کنید کنید، به عنوان مثال آیا گلی که قصد عکس گرفتن از آن را دارید در حال شکفتن است یا در حال پژمرده شدن. در صورت پژمرده شدن به دنبال گل دیگری برای عکاسی ماکرو بگردید. البته نا گفته نماند که بسته به موقعیت یک گل در حال پژمردگی نیز می تواند سوژه خوبی برای عکاسی ماکرو باشد.

پس زمینه در عکاسی ماکرو


یکی از مهمترین نکات در هنگام عکاسی ماکرو این است که همیشه قبل از گرفتن عکس به پس زمینه تصویر دقت کنید. انتخاب یک پس زمینه مناسب می تواند عکس های بسیار خاصی را تولید کند. اما چه چیزی را باید در نظر بگیرید؟

قبل از هر چیز به دنبال پس زمینه هایی باشید که ساده و بدون به هم ریختگی هستند. اغلب برای گرفتن یک عکس خوب انتخاب پس زمینه ای که باعث حواس پرتی بیننده از سوژه اصلی نشود کفایت می کند.  می توان با کمی تغییر در زاویه و قاب تغییرات مختلفی را در پس زمینه عکس ایجاد کرد. همچنین می توانید از نواحی پرنور برای قاب گرفتن سوژه عکاسی استفاده کنید.

صبر و شکیبایی

در هنگام عکاسی ماکرو، مخصوصا عکاسی از حشرات نیاز به صبر و شکیبایی زیادی دارید. گرفتن یک عکس خوب ممکن است ساعت ها طول بکشد و زمان زیادی لازم باشد تا شرایط مهیا شود. همچنین دقت کنید که به دلیل اینکه حالت ماکرو احتیاج به زمان نوردهی زیادی دارد ممکن است در اثر لرزش دست  تصویر شما تار شود. برای برطرف کردن این مشکل می توانید در هنگام عکاسی از یک سه پایه استفاده کنید. همچنین با استفاده از سه پایه نیازی نیست برای نزدیک شدن به موضوع روی زانو خم شوید و یا روی زمین بخوابید.

نمونه از لنز ماکرو در فروشگاه مهرانی کم

لنز دست دوم sony 50mm f2.8 macro a mount

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_btn title=”خرید لنز عکاسی” color=”info” css_animation=”fadeIn” link=”url:https%3A%2F%2Fmehranicam.com%2Fproduct-topic%2Flens%2Fphotography-lens%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_btn title=”تماس با مهرانی کم ” color=”blue” css_animation=”fadeIn” link=”url:https%3A%2F%2Fmehranicam.com%2Fcontact%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”2/4″][vc_column_text]

برای خرید لنز های ماکرو و کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ارسال دیدگاه