آشنایی با سبک های مختلف عکاسی

سبک عکاسی

این روزها علاقه به عکاسی خیلی زیاد شده و اکثر جوان ها یک دوربین عکاسی برای ثبت لحظات خود دارند . البته دوربین های موبایل هم از کیفیت های مناسبی برخوردارند پس همیشه و در همه حال ما یک دوربین با خود به همراه داریم .  آشنا بودن با سبک عکاسی راهی است که ما را برای گرفتن عکس جذاب تر و حرفه ای تر کمک میکنه پس اگر علاقه دارید از این پس عکاس های بهتری در گالری خود داشته باشید می توانید از مقاله ی ما کمک بگیرید .
دانستن سبک های مختلف عکاسی علاوه بر اینکه به شما در زمینه ی عکاسی کمک میکند به عنوان یک سرگمی خوب هم به حساب می آید . یک عکس گاهی می تواند به قدری تاثیر گذار باشد که بیان کننده و انتقال دهنده ی یک مفهوم خاص به برای هر مردمی با هر زبانی باشد .
در این مقاله ما به معرفی سبک های مختلف عکاسی پرداخته ایم البته این لیست سبک های مختلف عکاسی کامل نیست و سبک های بیشتری برای آن وجود دارد ولی ما سعی کردیم مهم ترین و شناخته شده ترین سبک ها را معرفی کنیم .

اگر تمایل به خرید انواع لنز از مهرانی کم داشتید بر روی لینک کلیک کنید.

Nature Photography یاعکاسی از طبیعت


1.Landscape یا منظره

عکاسی لند اسکیپ یکی ازسبک های مختلف عکاسی است که از مناظر طبیعی و دشت های بزرگ عکس برداری می شود البته این به آن معنا نیست که در این سبک از مناظر کوچکتر ثبت تصویر انجام نمی شود. عکاسی لند اسکیپ این روز ها خیلی مورد توجه قرار گرفته است و محبوب شده و خود از چند سبک مختلف عکاسی تشکیل شده است مانند عکاسی از طوفان ، مناظر دریایی و غیره. در تعریف گسترده تر منظره شهری را هم شامل می شود . عکاسی در غروب خورشید و حتی عکاسی در شب نیز جز این سبک قرار میگیرد .  به طور کلی عکاسی به سبک لند اسکیپ با اکثر دوربین ها انجام پذیر می باشد اما این بدان معنا نیست این سبک عکاسی ساده است .

landscape

2.Wildlife  یا حیات وحش

در این سبک عکاسی عکاس ساعت ها ممکن است در انتظار سوژه مد نظر که هر حیوانی می تواند باشد می ماند تا حیوان در محل مورد نظر قرار گیرد و یا حتی از برخی حیواناتی عکاسی صورت میگیرد که خیلی از افراد از آن ها دوری می کنند . این سبک از عکاسی را در حیات خلوت خانه ی خود نیز می توانید تمرین کنید یا با فاصله ی کوتاهی از محل زندگیتان می توانید یک منظره و سوژه ی خوب انتخاب کنید چراکه حیوانات در همه جا پیدا می شوند . ممکن است گاهی عکاسی لند اسکیپ با حیات وحش اشتباه گرفته شود ، اما باید این نکته را بدانید که در سبک حیات وحش تمام توجه عکاسی بر روی سوژه که موجود زنده است می باشد.  توجه داشته باشید که عکاس حیات وحش از حیوانات اهلی عکس نمیگیرد و فقط از صحنه های بکر حیات وحش تصویر برداری می کند . از ابزار مورد نیاز برای این سبک عکاسی می توان به سه پایه و لنز واید اشاره کرد چراکه ممکن است عکاس ساعت ها در طبیعت برای عکاسی زمان بگذارد . در این نوع عکاسی به هیچ عنوان نباید آثار حضور انسان در عکس معلوم شود یعنی مواردی مانند سیم برق ، آشغال ، رد لاستیک و به طور کلی هر آنچه که عکس را از بکر بودن در می آورد نباید در کادر عکاسی قرار بگیرد .

سبک عکاسی

3.macro یا عکاسی ماکرو

یکی از قابل دسترس ترین سبک های مختلف عکاسی ، عکاسی ماکرو است . که در واقع هنر گرفتن عکس از موجودات کوچک و اشیاء ریز می باشد حتی از قطرات برف و باران هم در این سبک عکاسی می توان عکس های شگفت انگیزی گرفت . در این سبک از لنز های مخصوص به نام لنز ماکرو استفاده می شود . از محبوب ترین سوژه ها برای عکاسی ماکرو حشرات و گل ها می باشند. یکی از مزیت های این سبک عکاسی این است که نیاز به استودیو برای ثبت تصاویر نیست و هر کجا که بخواهید حتی در سفر می توانید عکاسی ماکرو انجام بدهید . فراموش نکنید که در این عکاسی شما به لنز و فلاش ماکرو نیاز دارید همانجور که می دانید لنز ها انواع مختلفی دارند اگر علاقه مند بودید که بیشتر در مورد لنز ها بدانید مقاله ی لنز عکاسی ما را مطالعه کنید .
اگر چه لنز های ماکرو قیمت بالایی دارند و سبک عکاسی ماکرو سبک ساده ای نیست و نیاز به آموزش دارد ولی با یادگیری این نوع عکاسی می توان عکس های شگفت انگیزی گرفت .

عکاسی ماکرو

4.Underwater عکاسی زیر آب

یکی از سبک های سخت در عکاسی سبک عکاسی زیر آب میباشد . و علاوه بر دوربین ضد آب قوی به لوازم جانبی ضد آب اعم از تجهیزات نورپردازی و لنز ضد آب نیز نیاز دارید چراکه با افزایش عمق رفته رفته از نور کم می شود .
این سبک دشواری های خاص خودش را دارد چون شما هم باید یاد بگیرید که چگونه در زیر آب عکاسی کنید و هم اینکه یاد بگیرید غواصی کنید و فشار آب را در اعماق بالا متحمل شوید . از آنجاییکه این سبک به شدت سخت است عکاس های کمتری سراغ آن می روند پس با یادگیری آن درآمد زایی خوبی می توانید داشته باشید . عکاسی در زیر آب همه چیز را شامل می شود ، از حیات وحش گرفته تا پرتره هایی که برای چشم قابل توجه است.برخی از عکاس ها این سبک عکاسی را جز عکاسی ادونچر یا ماجراجویانه در نظر می گیرند .

سبک عکاسی

5.Astrophotography یا عکاسی اخترشناسی

این سبک عکاسی که به نام عکاسی نوجومی هم شناخته شده است به عکاسی از اجرام آسمانی توسط دوربین های دیجیتال و تلسکوپ گفته میشود . علاوه بر عکاسی از خورشید و ماه و سیاره ها عکاسی نوجومی قادر است از اجرامی آسمانی ای عکس بگیرد که برای چشم انسان قابل رویت نیست مانند ستاره های کم نور ، کهکشان ها و سحابی ها. در این عکاسی علاوه بر اینکه باید تکنیک های خاصی بلد باشید نیاز است که در مورد نجوم و اختر شناسی هم مطلع باشید چراکه در این صورت مثلا از زمان ماه گرفتی ، خورشید گرفتگی و شهاب سنگ آگاه هستید پس به موقع دست به عکاسی می زنید . از زیر شاخه های این سبک می توان به عکاسی راه شیری ، عکاسی از اعماق فضا ، و عکاسی با میدان دید باز اشاره کرد.

سبک عکاسی

6.Aerial Photography یا عکاسی هوایی

به سبک عکاسی drone  هم گفته می شود اینکه این سبک یک شاخه از عکاسی منظره است یا خودش یک سبک مجزا بحثی است طولانی ، اما به هر صورت عکاسی هوایی به لطف ظهور پهپاد ها یا هلیشات های متنوع و با کیفیت بالا امروزه جزو یکی از محبوب ترین انواع عکاسی به حساب می آید  . علاوه بر عکاسی با پهپاد از هلیکوپتر و هواپیما های بدون سر نشین نیز در این نوع عکاسی استفاده می شود .

سبک عکاسی

7.Scientific یا عکاسی علمی

این دسته یک دسته ی گسترده است و خیلی از موارد را شامل می شود. از عکاسی با میکروسکوپ با بزرگنمای بالا گرفته تا اختر شناسی که همه می توانند در این دسته قرار بگیرند . امیدواریم این سبک در آینده بیشتر مورد توجه قرار بگیرد چراکه علاوه بر اینکه در مباحث علمی و آزمایشگاهی کمک کننده است ما را با دنیای خارق العاده ای که با چشم قادر به دیدن آن نیستیم نیز آشنا می کند .

عکاسی علمی

People photography یا عکاسی از مردم


  1. Protraites  یا عکاسی پرتره

گسترده ترین سبک عکاسی از انسان نوع پرتره ی آن است در ابتدا ممکن است فکر کنید پرتره همان عکس هایی است که برای شناسنامه یا کارت ملی میگیرید در صورتی که در حقیقت این طور نیست . عکاسی چهره نگار یا همان پرتره باید نشان دهنده ی کاراکتر یا شخصیت و احساس یک فرد باشد . این سبک عکاسی تقریبا سطح قابل دسترسی برای همه ی عکاس ها می باشد و فقط نیاز به لنز و فلاش دارد و شما در نهایت با کمی تمرین می توانید به سطح نسبی از عکاسی پرتره برسید . سلفی گرفتن هم به نوعی عکاسی پرتره به حساب می آید که  self portrait  نامیده می شود .

پرتره

  1. Wedding یا عکاسی از مجالس عروسی

یکی از مهمترین رویداد ها در زندگی خیلی از انسان ها مراسم عروسی آن هاست و این بدین معناست که عکاس مراسم نقش به سزایی در ثبت کردن خاطرات این مراسم دارد . نه تنها عکاس این سبک نیازمند دوربین با کیفیت است بلکه به نورپردازی مناسب و خلاقیت در عکاسی نیز نیاز دارد . مسئله ی مهم دیگر در این حرفه و سبک این است که عکاس باید قدرت برخود و صبر کافی در ارتباط با عروس و  داماد را داشته باشد .
این عکاسی به نحوی سخت در نظر گرفته می شود چراکه علاوه بر عکاسی پرتره ، عکاسی از فامیل عروس و داماد  و عکاسی با هلی شات را نیز شامل می شود .

عکاسی عروسی

  1. Documentary یا عکاسی مستند

عکاسان مستند به دنبال انتقال اخبار یا اطلاعات موجود در تصاویر خود هستند. گاهی اوقات عکس های مستند مواردی را به نمایش می گذارند که تاثیر به سزایی روی مخاطب می گذارد . عکاسی مستند را در هر جایی می توانید بگیرید از اخبار محلی گرفته تا جنگ می توانند سوژه های عکاسی شما باشند . همه ی عکاس های مستند دارای محتوای خبری نیستند گاهی به سادگی نشان دهنده ی یک فرهنگ و سنت های بومی و محلی هستند .

سبک عکاسی

  1. Sports یا عکاسی ورزشی

یک شاخه گسترده ی دیگر در عکاسی سبک عکاسی ورزشی می باشد از عکاسی در رویداد های بین المللی مثل المپیک گرفته تا ماجراجویی در مناطق محلی . حتی زمانی که والدین از کودکان خود در حین ورزش عکس میگیرند نوعی عکاسی ورزشی محسوب می شود . در واقع این سبک از جمله سبک هایی است که به نیازمند فوکوس خودکار درجه ی یک و زمانبندی مناسب و مسلما سرعت شاتر بسیار سریع می باشد . نکته ی حائز اهمیت در این سبک عکاسی این است که برای ورزش های مختلف نیاز به دوربین و تجهیزات مختلفی برای عکاسی می باشد .

عکاسی ورزشی

  1. Fashion یا عکاسی مد

می توان گفت این سبک به نوعی از خانواده ی عکاسی پرتره به حساب می آید اما به اندازه ای متمایز است که بتوان آن را جز سبکی جداگانه در نظر گرفت.عکاسان فشن نه تنها در مورد نورپردازی و عکاسی اطلاعات دارند بلکه در مورد مد روز هم اطلاعات خوبی کسب می کنند . عکاسی مد معمولا برای جنبه تبلیغاتی انجام می شود به خصوص در دنیای امروز که تبلیغات در اینستاگرام همه گیر شده است .
علاوه بر تمامیه موارد ذکر شده در مورد عکاسی مد لازم به ذکر است که در این سبک عکاس باید در مورد انواع پارچه و نورپردازی هایی که باعث بهتر نمایش داده شدن آن می شود اطلاعات داشته باشد . ثبت عکس های فشن هم در محیط باز هم در استودیو ها و catwalk  صورت میگیرد .

سبک عکاسی

  1. Commercial یا عکاسی تجاری

عکاسی تجاری معمولا برای فروش و معرفی اجناس و محصولات به کار گرفته می شود گاهی خود تولید کننده از محصولات خود عکاسی می کند اما روش تاثیر گذار تر در مخاطب طراحی و خلق عکس هایی است که مفهومی را در حین تبلیغ تجاری به مخاطب منتقل می کند که به طبع بسیار چشمگیر تر خواهد بود . این عکاسان علاوه بر داشتن مهارت های عکاسی لازم باید دارای خلاقیت کافی در تبلیغات برای سوژه ی مورد نظر خود باشند .

سبک عکاسی

  1. Street Photography یا عکاسی خیابانی

عکاسی خیابانی به ثبت قسمت هایی از زندگی روزمره در خیابان ها می پردازد این عکاسی در مناطق عمومی مانند پارک ها و پیاده رو ها انجام می شود . عکس های خوب خیابانی در  لحظه های معمولی معنا و مفهوم خاصی پیدا می کنند . گاهی این سبک با سبک خبر نگاری اشتباه گرفته می شود ولی این دو کاملا از هم مجزا هستند چراکه سوژه عکاسی خیابانی شهر و مردم هستند و برای پوشش خبری انجام نمی شود .

عکاسی خیابانی

  1. Event Photography یا عکاسی از رویداد ها

علاوه بر عروسی ها موارد بیشتری از رویداد ها وجود دارند که می توان از آن ها عکاسی کرد به عنوان مثال کنسرت ها ، ایونت های شرکتی ، رژه ها و جشن های مختلف . عکاسانی که در این زمینه عکاسی می کنند قادر هستند اطلاعات و احساسات موجود در آن رویداد را به مخاطب انتقال بدهند به گونه ای که مخاطب حس می کند لحظه به لحظه در آن رویداد حضور داشته است .

سبک عکاسی

  1. Travel یا عکاسی سفر

یکی از سبک های بسیار گسترده عکاسی سفر است که لحظات و فرهنگ های دیگر ملت ها را در سراسر دنیا را ثبت می کند . سفر عکاسی های خوب شباهت ها و تفاوت های بین انسان ها را ثبت می کند که این تصاویر باعث می شوند ما با فرهنگ های مختلف آشنا شویم و در واقع مانند یک راه ارتباطی عمل می کنند.
این عکاسی شامل عکاسی پرتره ، لند اسکیپ ، عکاسی خیابانی و شبانه می شود. این سبک ازعکاسی از طریق National Geographic و مک کوری مشهور شده است .

سبک عکاسی

  1. Pet Photography یا عکاسی از حیوانات

عکاسی از حیوانات خانگی را نمی توان جز این دسته قرار داد اما ما آن را در پایان عکاسی از انسان ها قرار دادیم چراکه حیوانات خانگی بخش مهمی از خانواده ی برخی از افراد به حساب می آیند . همچنین می توان از حیوانات نیز عکاس های پرتره گرفت . در این سبک عکاسی شما باید علاوه بر درک نور، مهارت عکاسی از حیوانات را داشته باشید چراکه عکاسی از حیوانات کار آسانی نیست و اغلب حیوانات ثابت نمی مانند تا شما از آن ها عکس بگیرید .

عکاسی از حیوانات

Manmade Objects یا عکاسی از اجسامی که توسط انسان ساخته شده اند


  1. Product Photography یا عکاسی از محصول

عکاسی از محصول نوعی دیگر از عکاسی تجاری به حساب می آید که معمولا در استودیو با نورپردازی دقیق برای برجسته کردن محصول عکاسی می کنند هر چند که گاهی هم در شرکت یا کارگاه تولید کننده و فضای باز عکاسی انجام می شود . هدف این سبک عکاسی بر اساس هدف شرکت مورد قرار داد تعیین می شود. این عکس ها را معمولا می توان در کاتولوگ ها ، بروشور ها و مجلات  مشاهده کرد.

عکاسی از محصولات

  1. Food یا عکاسی از غذا

عکاسی از غذا به لطف رسانه های اجتماعی این روز ها بسیار محبوب شده است . در گذشته عکاسی غذا برای تبلیغات، کتاب های آشپزی و منو های رستوران ها بود در حالیکه امروزه فراتر پیش رفته و جزء عکاسی مستند هم در نظر گرفته می شود . تمرکز  این سبک عکاسی بر روی غذا و مواد غذایی است ولی گاهی عکاس برای جذاب تر شدن و تحریک اشتهای مخاطب از رنگ ها و موارد دیگری هم استفاده می کند .

عکاسی از غذا

  1. Industrial photography یا عکاسی صنعتی

از بی اغراق ترین سبک های عکاسی می توان عکاسی صنعتی را مثال زد . عکاسی از لوله های نفت گرفته تا دستگاه های موجود در کارخانه ها و راکتور های هسته ای تماما جزء این دسته قرار می گیرند .

عکاسی صنعتی

  1. عکاسی از طلا و جواهر

این دسته هم به نوعی جزء عکاسی تجاری و تبلیغاتی به حساب می آیند و نورپردازی در این سبک نقش مهمی دارد چراکه  لازم است رنگ طلا و جواهر به درستی نشان داده شود .

سبک عکاسی

  1. Architecture یا عکاسی معماری

آخرین نوع عکاسی که در این دسته قرار می گیرد و محبوب ترین سبک آن به شمار می رود عکاسی از بنا های تاریخی و معماری است . به دونکته در این سبک از عکاسی باید دقت کرد :
ارتفاع و چشم انداز یا همان prespective و رعایت کردن این موارد اصلا کار راحتی نیست و نیاز به کسب تجربه و مهارت برای گرفتن عکاس های معماری حرفه ای است .

عکاسی معماری

دیگر سبک های عکاسی


لازم به ذکر است که تعداد بسیار زیادی از سبک های مختلف عکاسی ( different types of photography )وجود دارند که هرکدام به نوعی جز دسته های ذکر شده قرار می گیرند و هدف ما در این مقاله معرفی معروف ترین سبک ها بوده است از جمله سبک های دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد :

Black and White Photography عکاسی سیاه سفید

عکاسی سیاه سفید

Creative Photography یا عکاسی خلاقانه

سبک عکاسی

Golden Hour Photography یا عکاسی در ساعات طلایی

( طلوع و غروب خورشید )

سبک عکاسی

Night Photography یا عکاسی در شب

عکاسی در شب

Conceptual photography یا عکاسی مفهومی

عکاسی مفهومی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *