چگونه یک عکاس حرفه ای شوید؟

عکاس حرفه ای

عکاسی یک انتخاب شغلی عالی برای هر کسی میتواند باشد که با استفاده از استعداد خلاقانه خود به درآمد زایی برسد. عکاسی یکی از معدود رشته هایی است که سن و تحصیلات دانشگاهی  در آن مطرح نیست. شما با داشتن قدرت بینایی بالا، خلاقیت و تمرین می تونید از یک عکاس مبتدی به یک عکاس حرفه ای یا professional photographer تبدیل شوید.

در این مقاله چند مورد از ویژگی هایی که یک عکاس حرفه ای باید داشته باشد را بررسی می کنیم.

  1. مهارت عکاسی خود را توسعه دهید.

هر کسی برای حرفه ای شدن در این زمینه یک روش را انتخاب  می کند. باید بدانید که برای مهارت پیدا کردن در عکاسی راه درست و غلطی وجود ندارد برخی در کلاس های عکاسی ثبت نام می کنند و بعضی ها وارد دانشگاه ها می شوند و در رشته ی عکاسی تحصیل می کنند گروهی معتقد هستند که به دانشگاه رفتن برای عکاسی وقت تلف کردن است، ولی در اصل همه این روش ها می تواند شما را به یک عکاس حرفه ای تبدیل کند پس روش خود را انتخاب کنید و از همین الان شروع به کار و تمرین کنید.

  1. تجهیزات مناسب عکاسی را جمع آوری کنید.

نوع تجهیزات که برای عکاسی به آن احتیاج دارید بستگی به سبک عکاسی ای است که می کنید ولی اولین موردی که یک عکاس باید داشته باشید یک یا دو بدنه دوربین و چند لنز که در موقعیت های مختلف از آن استفاده کند و داشتن یک نرم افزار باکیفیت برای ویرایش عکس های که گرفته است. ممکنه سبک عکاسی شما طوری باشد که به روشنایی و تجهیزات اضافه ای احتیاج داشته باشید.
تجهیزات عکاسی بسیار گران هستند و اگر شما بخواهید که در این زمینه از تجهیزات با کیفیت مناسب استفاده کنید باید سرمایه اولیه بسیار بالایی داشته باشید اما لازم نیست قبل از شروع عکاسی تمام پس اندازه خودتون را صرف خرید تجهیزات کنید شما می توانید برخی از تجهزات ضروری را خریداری کنید و بقیه ی تجهزاتی را که در اولویت دوم شما قرار دارد و هزینه خرید آن ها بالا است را اجاره کنید. برای خرید دوربین می توانید دوربین هایی که یه مدل قدیمی تر  هستند را با تخفیف خریداری کنید تا زمانی که مطمئن باشید تجارت شما موفق خواهد بود و بعد می توانید با خیال آسوده سرمایه گذاری کنید. به این نکته توجه کنید که لنز ها معمولا سرمایه گذاری بهتر و مهم تر از بدنه ی دوربین ها  هستند و با داشتن لنز های با کیفیت می توانید تصاویر بسیار خوبی را ارائه دهید.

  1. دوربین خودتون را بشناسید

قبل از اینکه اولین جلسه عکاسی خودتون را شروع کنید به طور دقیق دوربین خودتان را بررسی کنید باید با تمام دکمه های تنطیمات و خطا های دوربین خود مطلع باشید باید بتوانید چشم بسته با لنز و دوربین خود کار کنید اگر مسلط نباشید که با تجهزات خود کار کنید خیلی غیر حرفه ای به نظر می رسید و قطعا نمی توانید یک محصول با کیفیت تولید کنید و یک عکاس قابل اعتماد باشید.

اگر دوست دارید که یک عکاس حرفه باشید باید به صورت گسترده تمرین کنید در نور ها و سایه های مختلف عکاسی کنید و سعی کنید عکاسی با تجهیزات مختلف را بلد باشید.

  1. نکات عکاسی و آشنایی با تکنولوژی های دوربین

باید همیشه اطلاعات به روزی در باره ی دوربین و تجهزات عکاسی داشته باشید و برای به روز نگه داشتن این اطلاعات و مسلط شدن به نکات و ترفند های عکاسی می تونید از کتاب ها و مقالات آنلاین استفاده کنید تا روش های جدید را برای بهتر شدن کیفیت کاری خود پیدا کنید. اگر خودتان را یک عکاس حرفه ای می دانید باید کار کردن با تمام لنز ها و دوربین ها را بلد باشید و سعی کنید همیشه یک پیش زمینه از تمام دوربین ها داشته باشید این کار باعث بهبود چشمگیر در  شما می شود.

  1. یادگیری نرم افزار های ویرایش عکس

یکی از مهارت هایی که یک عکاس باید داشته باشد مهارت داشتن در نزم افزار فتوشاپ است چون بهترین عکس ها هم به یک ویرایش جزئی احتیاج دارند و با ویرایش عکس می توانید عکس های خوب را به عالی تبدیل کنید. فقط باید دقت داشته باشید نسبت به انجام جلوه های ویژه زیاده روی نکنید زیرا عکس های که پیش از حد ویرایش می شود طرفداران زیادی ندارد.

  1. سبک عکاسی خود را داشته باشید

در عکاسی یک ویژگی مهم که هر فرد باید داشته باشد، خلاقیت است در هر سبکی که عکاسی می کنید باید کارهاتون طوری باشد که امضاء کاری شما باشد برای بالا بردن استعداد عکاسی خود سعی کنید در زمینه های مختلف عکاسی فعالیت کنید. حوزه ی تخصوصی خودتون را پیدا کنید و در آن حرفه ای شوید. برای مثال ممکن است شما به عکاسی پرتزه علاقمند شده باشید و یا عکاسی از طبیعت برای شما جذابیت داشته باشید هر چه سریع تر سبک خودتون را پیدا کنید زود تر در آن متخصص شوید.

  1. کارآموزی در کنار یک عکاس حرفه ای

برای رسیدن به ریزه کاری های عکاسی و یادگیری ترفند ها باید در کنار یک عکاس حرفه ای کار آموزی کنید این موضوع را در نظر داشته باشید که قرار نیست تقلید کنید فقط باید ترفند های عکاسی را یاد بگیرید.

این ۷ مورد اصول اولیه برای حرفه ای شدن بود ولی برای بهتر شدن نیاز به آموزش های دیگری دارید. حالا نحوه تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای شدن را به شما آموزش می دهیم.

عکاس حرفه ای

معرفی برخی از تجهیزات که عکاس های حرفه ای به آن ها احتیاج دارند :


عکاسی حرفه ای

دوربین


دوربین یک ابزار جدانشدنی از عکاس ها است ابتدا بررسی کنید که در کار خود به چه دوربینی نیاز دارید؟ یا به چه سرعتی برای فوکوس احتیاج دارید؟ وزن دوربین برای شما اهمیت دارد؟ یا به چه ISO احتیاج دارید ؟ بعد از بررسی دقیق نیاز هاتون می تونید دوربین مناسب خودتون را پیدا کنید.

معرفی چند دوربین حرفه ای

  1. 1.NikonD850
  2. 2. Sony A7R III
  3. Hasselblad X1D-50c
  4.  Canon EOS 5D Mark IV
  5.  GFX 50S

لنز ها


لنز عکاسی می تواند ماندگار ترین ابزار برای شما باشد به علت گران قیمت بودن آن نگه داری از لنز ها بسیار اهمیت دارد. چند راه برای فهمیدن اینکه چه لنز برای شما مناسب است وجود دارد، و یا اینکه لنز ی که خریدید مناسبی برای شما بوده یا نه؟ وجود داد برای فهمیدن  این کار می توانید از نرم افزار Adobe lightroom  کمک بگیرید و یا مجموعه ی لنز هایتان را در library module  بر اساس فاصله کانونی مرتب کنید.

عکاس حرفه ای

نور پردازی


نور یکی از مهم ترین قسمت های عکاسی است که در کیفیت عکس های ما بسیار تاثیر گذار است و حتی اگر در خارج از آتلیه عکاسی می کنید ممکن است به تجهیزات نور پردازی احتیاج داشته باشید. ولی اگر شما یک عکاس حرفه ای شوید نیاز به تجهیزات نوری زیادی ندارید که برای خرید آن هزینه کنید چون فقط در ابتدای عکاسی به آن ها احتیاج دارید و اگر خود را یک عکاس حرفه ای می دانید باید بتوانید در نور های مختلف عکاسی کنید و بهترین روش یادگیری، کار با فلش دوربین و نور افکن ها استفاده زیاد از آن ها است، تا اینکه سطح نور مورد نظر را در سبک عکاسی خودتون را پیدا کنید.
اگر شما دائم از منابع نور در عکاسی استفاده کنید در محیط  بیرون که کم نور است نمی توانید عکاسی کنید و این ضعف یک عکاس را نشان می دهد پس اگر دوست دارید که با منابع نوری کار کنید  به شما پیشنهاد می کنم که ابتدا کار با فلش را یاد بگیرد و بعد با منابع نوری عکاسی کنید.

برای اطلاع از تجهیزات نورپردازی در مهرانی کم بر روی لینک کلیک کنید .

عکاس حرفه ای

جزء گران ترین ابزار های عکاسی است. در واقع اسپید لایت یک فلاش قابل حمل می باشد که می تواند روی دوربین نصب شود و زمان هایی که ما بخواهیم از در آتلیه خود عکاسی کنیم برای گرفتن عکس های پرتره و یا مراسم های عروسی و گاهی اوقات حتی برای رقابت با نور خورشید و به دست آوردن یه نور مناسب ما از ایپید لایت استفاده می کنیم این فلاش می تواند با باتری های AA کار کنند.

 نور در عکاسی حرفه ای


شما بعد از چندین بار عکاسی متوجه اهمیت نور در عکاسی می شوید که نیمی از کیفیت عکس شما به میزان و جهت نور شما بستگی دارد.

انواع نور

نور خورشید

یکی از ساده ترین و مهم ترین منبع های نور در عکاسی نور خورشید می باشد ولی اگر به صورت مستقیم باشد ممکن است کیفیت عکس شما را کاهش دهد و باید یه عکاس بسیار با تجربه باشید که نور مناسب را پیدا کنید. مثلا شما با عکاسی زیاد و بر اساس تجربه متوجه می شوید که در هنگام عکاسی در نور خورشید باید سعی کنی که خوشید پشت سوژه شما قرار بگیرد که هم سوژه شما را روشن کند و هم یک نور پس زمینه مناسب داشته باشید.

نور آسمان

در روز های ابری شما می توانید عکس های بسیار با کیفیت و جذابی بگیرید نور به گونه ای است که سایه های نامشخص ایجاد می کند. دمای رنگ در عکس ها سرد است و مناسب ترین عکس های پرتره را می توانید در این نور بگیرید.

نور غیر مستقیم

نور غیر مستقیم هم می تواند منبع طبیعی داشته باشد و هم منبع مصنوعی، که اکثرا  از منابع نور مصنوعی استفاده می کنیم که نور آسمان هم در دسته بندی های نور های غیر مستقیم می باشد. و چون از چند سطح به سوژه ی ما برخورد می کند باعث می شود سایه ها در آن خیلی نامشخص تر باشند این موضوع باعث جذابییت عکس های شما می شود.

نور از کنار

با این نور دهی می توانید بخشی از سوژه خود را پنهان و قسمت هایی از آن را با جزئیات بیشتر نشان دهید این نور دهی بیشتر در عکاسی های پرتره و طبیعت استفاده می شود.

نور از پشت

اگر سوژه ی شما بین نور و دوربین قرار بگیرد می بینید که سوژه های شما تاریک می شوند با یک پس زمینه ی زیبا و روشن، با این نور می توانید عکس های بسیار متفاوت و زیبایی بگیرید.

نور مصنوعی

اگر نور خورشید و آسمان در دسترس شما نباشد و شما در آتلیه و یا محیط بسته باشید باید از منابع نور مصنوعی استفاده کنید که فلاش ها مناسب ترین نور مصنوعی است که می توانید از آن ها استفاده کنید. رنگ نور های مصنوعی با هم متفاوت هستند. با نور مصنوعی می توانیم سه رنگ تولید کنیم رنگ های گرم و سرد و ایجاد رنگ با استفاده از فلاش.

تولید رنگ زرد تا نارنجی

با استفاده منبع تنگستن ما می توانیم رنگ های گرمه زرد تا  نارنجی را ایجاد کنیم و عکاسی در این نور به تنهایی، عکس با کیفیتی را ایجاد نمی کند زیرا نور به صورت فام زرد و نارنجی ایجاد می شود و یکی از اشکالات دیگر این منبع نور مصرف زیاده انرژی است.

ایجاد نور آبی

برای ایجاد رنگ سرد در عکاسی ما از فلئورسنت برای ایجاد نور آبی استفاده می کنیم ولی به علت قدرت و تمرکز کمی که این نور دارد زیاد نور محبوبی در بین عکاسان نمی باشد.

نور فلاش

این نور در عکاسی به نور لحظه ای معروف است و بسیار شبیه نور خورشید و نور های طبیعی است. نور فلاش حتی در دوربین های دیجیتال و نمیه حرفه ای قرار دارد و اگر دوربین شما مجهز به آن نباشد می توانید به آن این ویژگی را اضافه کنید.  در آتلیه این فلاش ها در ابعاد بزرگتر وجود دارد که به آن ها فلاش های استودیویی می گویند و بخاطر شباهتی که از لحاظ ظاهری به چتر دارند به فلش های چتری هم معروف هستند.

اصول نور پردازی


تکنیک هایی که باید در نور پردازی عکاسی به آن توجه کنید تا در نهایت به شما لقب یک عکاس حرفه را بدهند.

اولین اصول که باید به آن توجه کنید این است که سوژه شما باید روشن ترین ناحیه عکس شما باشد و از تمام اشیاء دیگر پر نورتر باشند. و یکی از کار های که باید حین عکاسی به آن توجه کنیم این است که نباید هیچ قسمت روشن تری از سوژه در تصویر وجود داشته باشد و با استفاده از عکاسی در سایه و دیفیوز ها می توانید این نور ها را کنترل کنید. تمام نور هایی که در سوژه دیده می شوند باید عمدی و کنترل شده باشند و کوچکترین نوری نباید روی سوژه باشد که تحت کنترل شما نباشد اکثر مواقع وقتی در تابش مستقیم خورشید قرار می گیریم کنترل نور سخت می شود. اگر سوژه ی شما طوری است که چشم ها در آن دیده هستند باید در چشم ها روشنایی خاصی ایجاد کنیم که در آن عمق ایجاد شود که بیننده را تحت تاثیر قرار دهد.

عکاس حرفه ای

نکات کلیدی در عکاسی حرفه ای


یک سری نکاتی در عکاسی است که هیج ارتباطی به این که شما یک عکاس حرفه ای هستید یا مبتدی ندارد ولی اگر این نکات خیلی ظریف را رعایت نکنید نمی توانید در عکاسی موفق شوید. اولین کاری که در عکاسی باید یاد بگیرید این است که دوربین را با اصول صحیح در دست بگیرید زیرا اگر این کار را به درستی انجام ندهید عکس های شما تار می شود. باید دوربین را با دو دست بگیرید که یک دست روی بدنه دوربین باشد و دست دیگر روی لنز قرار بگیرد تا از لرزش دوربین جلوگیری کند. یک نکته بسیار مهمی که باید رعایت کنید تنظیم سرعت شات شما با فاصله کانونی است.
یک عکاس حرفه ای باید به طور دقیق دیافراگم و سرعت شاتر و ایزو رو بشناسد و نحوه ی استفاده و ارتباط بین این سه مورد را یاد بگیرد. در حالت خودکار این سه مورد به طور دقیق تنظیم شده است ولی گاهی اوقات مجبور هستید به طور دستی آن ها را تنظیم کنید، در تنظیم کردن این ویژگی ها باید حالت های تقدم آن ها را بلد باشید که مثلا در چه مواقعی دیافراگم بر شاتر تقدم دارد با یادگیری این موارد به راحتی در حالت دستی عکس می گیرید. اگر بخواهیم یک فیلتر به شما معرفی کنم، فیلتر پلاریزه است. یکی از فیلترهایی است که برای همه عکاسان الزامی می باشد این فیلتر به خصوص از نوع دایره ای آن باعث می شود رنگ ها کیفیت بالایی داشته باشند و از بازتاب نور جلوگیری می کند زیرا این فیلتر از نور سنجی TTL استفاده می کند. تا جایی که امکان دارد از فلاش داخلی دوربین استفاده نکنید زیرا عکس ها را غیر طبیعی نشان می دهد. شما به جای فلاش داخلی می توانید دکمه ایزو را فشار دهید و سرعت شاتر را بالا ببرید و با بازترین دیافراگم عکس با کیفیت بهتر بگیرید. یاد بگیرید چگونه می توانید از سوژه های متحرک عکس بگیرید؟ تنها کاری که باید انجام دهیم این است که دو stop سرعت شاتر را کم کنیم و با سرعتی که سوژه حرکت می کند حرکت کنید دکمه شات را فشار دهید. از قانون یک سوم در عکاسی استفاده کنید این تکنیک باعث می شود شما عکس های منحصر به فردی ثبت کنید در این قانون شما با استفاده از دو خط افقی و دو خط عمودی تصویر تان را به نه قسمت تقسیم کنید و با قرار دادن سوژه خارج از مربع های مرکزی می توانید عکس های چشمگیری به تصویر بکشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *